Miras Paylaşımında Mal Kaçıranlar Dikkat! Kimsenin Bilmediği Detay

Miras Paylaşımında Mal Kaçıranlar Dikkat! Kimsenin Bilmediği Detay
Kardeşler arasında miras paylaşımında mal kaçırma durumlarında eşit pay alamayanlar için büyük bir fırsat doğdu. Ünlü avukat Oğuz Yavuz, bu durumlarla ilgili yapılması gerekenleri anlattı.

Miras paylaşımında mal kaçırma durumlarına dikkat çeken Yavuz, örneklerle açıklamalarda bulundu. Bir baba düşünelim, bir kızı ve bir oğlu var. Baba, ölümü halinde evin çocuklar arasında adil bir şekilde paylaşılması gerekirken, baba bu taşınmazı oğluna vererek kızını mağdur edebilir. Bir diğer örnek ise bir evi oğluna veya komşusuna el altından göstererek satmış gibi göstererek de malı kaçırabilir' dedi.

three-tips-1.jpg

MİRASÇI MAL KAÇIRANA DAVA AÇABİLİR

Avukat Oğuz Yavuz, miras paylaşımında yaşanan bu tür durumlarda mağdurların yapması gereken detayları açıkladı. Yavuz, "Bu durumlarda miras bırakan kişi vefat etse bile, tapu başkalarında olsa da mirasçılar mal kaçıranlardan o parayı talep edebilir." şeklinde ifadeler kullandı.

adult-daughter-with-arm-around-senior-father.webp

Miras paylaşımı, bir kimsenin ölümü veya hakkında gaiplik kararı verilmesi durumunda geride bıraktığı malvarlığının tespiti ve mirasçıları arasında miras payları oranında dağıtılması işlemidir.

thumbs-b-c-d282f871023f7d82d67d2ac782a0f44b.jpg

Etiketler :