Milyonlarca Sürücüyü İlgilendiriyor! Bu Otomobillerin Muayene Süresi Değiştirildi

Milyonlarca Sürücüyü İlgilendiriyor! Bu Otomobillerin Muayene Süresi Değiştirildi
Türkiye'de trafiğe kayıtlı tüm araçların belirlenen zaman dilimlerinde TÜVTÜRK tarafından muayene işlemlerini yaptırması zorunlu tutulurken, bazı araç tipleri için yeni bir uygulamaya gidildi. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada, sıfır otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene şartı aranmayacağı belirtildi.

Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla 15 milyonun üzerinde trafiğe kayıtlı araç bulunurken, bu otomobillerin sınıflarına göre belirlenen zaman dilimlerinde muayene işlemlerini tamamlaması yasal bir zorunluluk olarak belirlenmiş durumda.

Muayene işlemlerini süresinde yaptırmayan araçlar trafikten men edilirken, Türkiye'de otomobil muayeneleri ile yetkilendirilen TÜVTÜRK, yeni uygulamanın detaylarını açıkladı.

muayene5.webpSIFIR OTOMOBİLLER İÇİN İLK 3 YIL MUAYENE ŞARTI ARANMAYACAK

Otomobil sayısının milyonlara ulaşması nedeniyle randevu işlemlerinde yoğunluk yaşanırken, alınan yeni karar ile bu yoğunluğun nispeten azaltılacağı düşünülüyor. Bu doğrultuda ilk olarak gezici istasyonlara uygulamaya sokan TÜVTÜRK, şimdi de sıfır otomobiller için 3 yıl boyunca muayene şartı aranmayacağını belirtti.

muayene12.webpMUAYENE İŞLEMLERİNİ KISALTMAK İÇİN EK ADIMLAR ATILDI

Aynı zamanda TÜVTÜRK, vatandaşların muayene istasyonlarında zaman kaybetmemesi nedeniyle egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilerde yapabileceğini belirtti.

Bu uygulama ile yetkililer, muayene süresini kısaltmayı ve yoğunluğu azaltmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin 77 şehrinde faaliyete geçirilen mobil istasyonlar ile randevu yoğunluğunu azaltma çabalarına devam ediyor.