'MGK'yı yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar'

'MGK'yı yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MGK bildirisinde ekonomik krize dair açıklamalara dair "Şimdi bu yanlış ekonomi politikalarının sorumluluk alanını genişletiyorlar. Milli Güvenlik Kurulu'nu bu yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı röportajda, iktidarın ekonomik krizle ilgili açıklamalarını, 4 Aralık'ta başlayacak olan miting maratonu öncesinde yaşananları sordu.

İktidarın “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz” açıklamasını hatırlatan Zeyrek'e Kılıçdaroğlu, “Kurtuluş savaşı diyenler, ne savaşı biliyor ne kurtuluşu. Türkiye'de tüyü bitmemiş yetimin hakkını Londra'daki tefecilere teslim ediyorlarken MGK susuyorsa, şimdi açıklama yapıyorsa bunu düşünmek lazım” diye yanıt verdi.

İzlenen politikaların halka ağır faturalar ödettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Erdoğan, yanlış politikalarında ısrar ediyor, kararlılık gösteriyor. Halk bedel ödüyor. Şimdi askerleri bu yanlışın faturasına ortak etti. Geçmişte olsa ‘ordunun, askerin vesayeti' derdi.

Ekonomik krize dair MGK kararı alınmasına dair de soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Şimdi bu yanlış ekonomi politikalarının sorumluluk alanını genişletiyorlar. Milli Güvenlik Kurulu'nu bu yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar” dedi.

Mersin'de yapılacak olan mitingin istenilen meydan yerine valiliğin gösterdiği yerde yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, son olarak “Korkuyorlar. İktidarın değişeceğinden korkuyorlar. CHP gelince toplumun kucaklaşacağını, yeni bir dönemin başlayacağını görüyorlar. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Bize geri adım attıramazlar. Mitinglerimizi söylediğimiz tarihte yapacağız. Valiliğin gösterdiği yerde yapacağız. Onlar gerilimden besleniyorlar, kimse sesini çıkarmasın istiyorlar. Biz ise gerilime karşıyız. Halka giydirmeye çalıştıkları korku gömleğini yırtacağız. O meydanlarda halkın kendi derdini anlatmasını sağlayacağız" diye konuştu.