Melih Gökçek'ten malumun ilamı: Rant verdim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sabık Başkanı İ. Melih Gökçek, telefonla bağlandığı CNN Türk canlı yayınında rant verdiğini itiraf etti. Saray gazetecisi olarak bilinen Hande Fırat'ı bile şaşırtan sözler sosyal medyada tepki çekti.

Belediye meclisinin okul yaptırma konusunda pazarlık yaparak resmen rant verdiklerini itiraf eden Melih Gökçek'in sözleri, programın moderatörü olan Saray gazetecisi Hande Fırat'ı bile şaşırttı. Gökçek, rant verdiklerini ama karşılığında kamu yararına da bir şeyler yaptırdıklarını savundu.

"Bunun adına da rant derler"

Fırat'ın "Okul yapanın rantını artırdı belediye gibi bir durum mu var?" sorusu üzerine Gökçek, "Bir insan dört kat yapacağına sekiz kat yaparsa, elbette daha fazla kazanır. Bunun adına da rant derler. Ama buradan kim kazanıyor? Ankara da kazanıyor vatandaş da kazanıyor" diyerek pazarlıklar yapmak suretiyle bazı kimselere rant sağladıklarını canlı yayında itiraf etmiş oldu.

Daha sonrasında sinirlenen Hande Fırat, "Ankara'nın kazanıp kazanmadığı bilinmiyor. 5 kişi var 80 dosya var. Hep aynı kişilere mi verilmiş?" diyerek Mansur Yavaş'ın iddialarını sorunca Gökçek "Ne münasebet 5 kişiye? Tüm Ankara'ya dağıttık" dedi. Daha sonra topu belediye meclisine atmaya çalışan Gökçek'e Hande Fırat, "Belediye meclisinde ağırlığın kimde olduğu belli" diye karşılık verdi.

Melih Gökçek, şöyle konuştu:

"Herkes şikayet ediyor rant için. Tabii ki bu insanlar rant kazanıyorlar. Aynı zamanda da kamunun bir şey kazanması lazım. Bunun da en güzel laf getirmeyecek konusu okuldur. Bizim belediye meclisi bunun pazarlığını yaparak planlara el koydu. Tekrar ediyorum ben neden rant verdiğimi. Bir insan 4 kat yapacağına 8 kat yaparsa elbette daha fazla para kazanır. Bunun adına da rant derler. Ama burada kim kazanıyor? Ankara da kazanıyor, halk da kazanıyor. Dolayısıyla herkes kazanıyor." 

Etiketler :