Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Hasan Cemal HDP’li oldu

Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Hasan Cemal HDP’li oldu
HDP’nin 5’inci Olağan Büyük Kongresi yapıldı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın başkan olarak seçildiği kongreye ilginç isimler damga vurdu. HDP’de 43 kişilik danışma kurulu oluşturuldu: Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal de listede...

HDP’nin 5’inci Olağan Büyük Kongresi’nde Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden eş genel başkanlığa seçildi. Partinin 43 kişiden oluşan danışma kurulunda yer alan isimler açıklandı.

HDP, 5. Olağan Büyük Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongre, Ankara Spor Salonu'nda düzenlendi.

HDP'de kongre sonucu

Partinin eş genel başkanlığına, Pervin Buldan ve Mithat Sancar bir kez daha seçildi. Buldan ve Sancar, 796 delegenin oyunu aldı.

Danışma kurulu listesi belli oldu

HDP'de kongre sonucu danışma kurulu, şu isimlerden oluştu:

Ahmet Telli, Ahmet Türk, Akın Birdal, Ali Alfatlı, Ali Bayramoğlu, Ayşe Erzen, Ayşegül Devecioğlu, Bülent Küçük, Celil Kaya, Cihan Sincar, Erdoğan Aydın, Fatma Gök, Ferda Koç, Gençay Gürsoy, Halil Aksoy, Hamit Geylani, Hasan Cemal, Kenan Kalyon, Kerem Fırtına, Levent Köker, Mahmut Demiralp, Mehmet Altan, Meral Camcı, Mustafa Kemal Coşkun, Muzaffer Kaya.

Naci Kutlay, Nizamettin Toğuç, Nurettin Sözmez, Nurten Ertuğrul, Onur Hamzaoğlu, Özgür Müftüoğlu, Rıza Türmen, Several Ballıkaya, Sevilay Çelenk, Seyfi Öngider, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Süreyya Karacabey, Şebnem Oğuz, Tarık Ziya Ekinci, Veli Büyükşahin, Yavuz Önen, Zerrin Şahin Kurtoğlu.

3 isim öne çıktı

Açıklanan danışma kurulu arasındaki 3 isim öne çıktı. Liberal akımın önde gelen isimleri arasında gösterilen Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal yıllarca AKP iktidarına destek vermeleriyle tanınıyor.

Divan üyeleri

Saruhan Oluç, Dilan Dirayet Taşdemir, Dersim Dağ ve Serpil Kemalbay da divan üyeliğine seçilen isimler oldu.