Meclis Başkanı Kahraman'dan CHP Liderine Mektup

Meclis Başkanı Kahraman'dan CHP Liderine Mektup
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yeni anayasa konusunda bir mektup gönderdi.TBMMM Başkanı İsmail Kahraman, dağılan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına yeniden başlaması için...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yeni anayasa konusunda bir mektup gönderdi.

TBMMM Başkanı İsmail Kahraman, dağılan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına yeniden başlaması için partilere mektup gönderdi.

Meclis Başkanı tarafından mektup geldiğini ve kendisine önümüzdeki hafta yanıt verileceği belirtildi.

TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM Başkanı’nın mektubuna ilişkin, “Tekrar çağırıyor, Yeniden gelin diye. Ama şu ana kadar gördüğümüz bizim oradaki isteklerimizi karşılayacak bir içeriği yok mektubun. Hiçbir şey olmamış gibi çağırıyor öyle gözüküyor. Israrınızdan vazgeçin, rezervlerinizden ve gelin diye bir çağrı o mahiyette” dedi.

"BAŞKANLIK ISRARINDAN VAGEÇİLİRSE...."

Tezcan, CHP’nin tavrına ilişkin de, “Başkanlık rejimi ısrarından vazgeçtilerse, parlamenter demokrasi esası üzerine bir anayasa yapacaklarsa gelsinler yapalım yok eğer hükümet sisteminde baştan bir anlaşma olmuyorsa o zaman 60 maddeyle yargıyı birlikte geçirelim bir ay içerisinde” dedi.