Mahkemeden Eren Erdem kararı!

Mahkemeden Eren Erdem kararı!
Karşı Gazetesi genel yayın yönetmeni Turan Ababey'in ve eski CHP milletvekili Eren Erdem'in de aralarında bulunduğu 12 kişinin yargılandığı davada mahkeme Eren Erdem'in tutukluluğunun devamına karar verdi.

Hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla dava açılan eski CHP Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem'in tahliye talebi reddedildi. Duruşma 7 Ocak 2019'a ertelendi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada Çarşamba günü başlayan ve bugün de görülen duruşmada sanıkların ifadeleri alındı. Söz alan duruşma savcısı, Eren Erdem'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Tutuklu sanık Eren Erdem de hakkındaki suçlamaları reddederek, "Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, atılı suçun niteliği, atılı suçun katalog suçlardan olması, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir beyanların ve tanıkların sunulmuş olması, mevcut delilleri dikkate alındığında sanığın üzerine atılı suçu işlemiş olabileceği yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir yeni delillerin değerlendirilmesi ve tartışılması gerektiği, bu hususta tanıkların dinlenilmemiş olması, delillerin toplanamamış olması ve adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçeleriyle Eren Erdem'in tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar verdi.

ÜYE HAKİMİN MUHALEFET ŞERHİNİN GEREKÇESİ

Üye hakim, Eren Erdem'in tutukluluk halinin devamına muhalefet şerhi koydu ve gerekçesinde de şu ifadelere yer verdi: Dosya kapsamındaki delil durumu, yargılamanın geldiği aşama, sanık Eren Erdem'in kaçması saklanması veya kaçacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunmaması, toplanmış deliller yönünden sanığın delilleri karartabileceği yönünde kuvvetli şüphe oluşturabilecek herhangi bir davranışın tespit edilememiş olması, tutuklulukta geçirilen süre gibi hususlar bir arada değerlendirilip tutuklamanın bir tedbir olduğu gözetilerek sayın çoğunluğun tutukluluğun devamı yönündeki kararına katılmıyorum."

Erdem'in "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" ve "Göreve ilişkin sırrın açıklanması", "Gizliliğin ihlali" suçlarından 22 yıla kadar hapsi talep edilirken, Karşı gazetesinin eski çalışanı 8 kişi hakkında da değişik oranlarda hapis cezası isteniyor.