Lise öğrencisinin şüpheli ölümüne ilişkin davada iki tahliye

Lise öğrencisinin şüpheli ölümüne ilişkin davada iki tahliye
Ankara'da 17 yaşında gittiği iş görüşmesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Gamze Açar'a ilişkin açılan davanın son duruşmasında iki kişi tahliye edildi.

Ankara'da lise öğrencisi 17 yaşındaki Gamze Açar, 7 Kasım 2020'de internette gördüğü iş ilanı için gittiği termal otelin 5'inci katından düşerek hayatını kaybetti.

Gamze Açar'ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada Gamze Açar'ın otelde görüştüğü ve kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan 5 kişiden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral ve Emre Eker tutuklandı, Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Batı Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 sanık hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 63'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Sanık avukatları savunma için raporu bekliyor

Duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve Gamze Açar'ın yakınları katıldı. Mahkeme heyeti, önceki celse sanık ve müşteki avukatlarının talebiyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden talep edilen raporun dosyaya girmediğini belirterek, sanık avukatlarına söz verdi. Sanık avukatları, rapor geldikten sonra yeniden savunma yapacaklarını belirtti. Tutuklu sanıklar Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral ile Emre Eker ise suçsuz olduklarını savunarak tahliyelerini talep etti.

İki sanık tahliye edildi

Taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Doğan ile Emre Eker'e, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı şartıyla tahliyelerine karar verdi. Sanıklar Rıza Doğan ve Mustafa Emre Demiral'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak:DHA

Etiketler :