Kızını IŞİD’e kaptıran anne isyan etti

Kızını IŞİD’e kaptıran anne isyan etti
"Tayyip Erdoğan neden IŞİD'in kaçırdığı çocuklar için tek kelime etmiyor"2 Haziran tarihinde evden ayrılarak IŞİD'e katılmak icin Türkiye'ye giden 17 yaşındaki Merve Şahin'in annesi Hülya Şahin (39) çarpıcı açıklamalar...

"Tayyip Erdoğan neden IŞİD'in kaçırdığı çocuklar için tek kelime etmiyor"

2 Haziran tarihinde evden ayrılarak IŞİD'e katılmak icin Türkiye'ye giden 17 yaşındaki Merve Şahin'in annesi Hülya Şahin (39) çarpıcı açıklamalar da bulundu.

Babası intihar eden Ece Baran ile IŞİD’e Geesthach Kasabası’ndan giden Merve’nin Alman basınına ve Avrupa Postası adlı internet sitesine konuşan Hülya Şahin “Biz zaten 23 Temmuz 'da Antalya’ya tatile gidecektik. Bunu Merve de biliyordu. Üç hafta tatil yapacaktık. Neden o tarihi beklemeden 2 haziran günü Türkiye’ye uçtu anlamış değiliz. Anlaşılan ona örgütten veya bir yerlerden talimat geldi. Merve’nin sanki ikili bir yaşamı vardı“ dedi.

ERDOĞAN, NİYE SES ETMİYOR?

Kızının ortadan kaybolmasına ilişkin Türk ve Alman yetkililerin ilgisizliğinden yakınan 4 çocuklu acılı anne Hülya Şahin  “Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda’ya geldiğinde bir Türk çocuğunun Hollandalı lezbiyen bir aileye verilmesini sert dille eleştirmişti. Avrupa’dan İŞİD’e giden çocuklar konusunda ise bugüne kadar hiçbir açıklamada bulunmadı. Bizim çocuklarımızın önemi yok mu?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hülya Şahin  “Bugüne kadar ne konsolosluktan, ne Dışişleri Bakanlığı’ndan, ne de siyasilerden ve camilerden hiçbir telefon ve destek gelmedi. Kimseler bizi sormadı. Seçim öncesi ‘Alman vatandaşı olun’ diye mektuplar gelirdi. Yetkililer önlem almazsa daha çok gençler gidecek ve aileler parçalanacaktır. Polisler eve geldiklerinde bizden şüphelenmiş bir halleri vardı. Kızımızı biz kesmiş, bir yerlere saklamışız gibi kilere kadar baktılar. Toplam iki kez geldiler. Geçenlerde son gelişlerinde sorun olursa bir pedagog ile konuşmak için bir telefon numarası bıraktılar. Bunun dışında resmi kurumlardan kimseler kapımızı çalmadı. Son iki gün ise, ‘Aman ha çocuğunuzun hayatını düşünüyorsanız gazetecilere konuşmayın’ şeklinde telefonlar gelmeye başladı“ dedi.

“CANLI BOMBA OLABİLİR”

Kızı Merve’nin televizyonlarda izlediği IŞİD haberlerine sempati ile baktığını belirten anne Şahin, Türk polisini de arayım “Kızımız canlı bomba olabilir” diye ihbarda bulunduklarını da anlattı. Anne Şahin emniyet güçlerinin ilgisizliğinden de yakındı.