Kitabevi diye bilinen mekan IŞİD yuvası çıktı

Ankara'nın Başpınar Mahallesi'nde dışarıdan 'kitabevi' olarak gözüken mekanda IŞİD saflarında çatışmada ölmüş militanların çocuklarına eğitim verildiği öğrenildi.

Kısa Dalga muhabiri Hale Gönültaş, Ankara’nın Başpınar Mahallesi’nde dışardan gelenlerin “kitabevi” olarak bildiği mekânın bodrum katında yaşları 6 ila 15-16 arasında değişen onlarca erkek çocuğuna dini eğitim verildiğini anlattı.

Gönültaş, sözkonusu mekanların dışarıdan bakıldığında IŞİD'le bağlantısının anlaşılmadığını, bu mekanlara götürülen çocuklara İslam eğitimi ve devlet karşıtlığı eğitimi verildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Ankara'nın pek çok yerinde eğitim kurumları var, eğitim kurumları olduğunu dışarıdan anlamanız mümkün değil, ben mülteci mahallelerinde çalışıyorum. Sadece mülteciler değil T.C. vatandaşları da yaşıyor. Sabah erken saatlerde gittiğinizde erkekler ayrı, kızlar ayrı minibüslere bindiriliyorlar. Kız çocuklarının hepsinin başı kapalı, erkeklerin takkeleri var. Bu çocukların nerelere götürüldüklerini az çok biliyorum ama adres tespit etmek kolay olmuyor. Sincan'da bir adrese ulaşmaya çalışmıştım. Orada IŞİD'den dönen, gelinleri olarak bilinen kız çocuklarına İslam eğitimi, devlet karşıtlığı eğitimi verdiklerini öğrenmiştim, bu adrese ulaşamadım. Tam bu araştırmayı yaparken, bu Başpınar Mahallesi'ndeki mekanın adresini öğrendim. Bu selefi, cihatçı gruplar pek çok adreste faaliyet gösteriyorlar. Ben buraya gittim, fotoğraflarını çekmeye çalıştım. Gazeteci olarak girdiğimde bilgi almak zordu. Yakınını kaybetmiş bir kişi olarak girdim, aşağıda çocuklar vardı, asıl amacım onların fotoğrafını çekmekti. Sonuç olarak çocuklar dini eğitim alıyorlar ve devlet karşıtlığı eğitimi alıyorlar. Kimi zaman evlerde kimi zaman mekanlarda, bu mekanlar yatakhane haline getiriliyor. Bir de kocaları IŞİD'de ölmüş kadınlara 'infak' adı altında yardımlar toplanıyor."

Etiketler :