"Karanlık Yollara Başvurulmazsa 330 Bulunamaz"

"Karanlık Yollara Başvurulmazsa 330 Bulunamaz"
Salı akşamlarının vazgeçilmez programı 'Basın Koridoru'nda yine gündeme dair çok önemli gelişmeler değerlendirildi. Şaban Sevinç'in sunduğu 'Basın Koridoru'nun dün akşamki konukları, AKP kurucularından Eski Başbakan...

Salı akşamlarının vazgeçilmez programı 'Basın Koridoru'nda yine gündeme dair çok önemli gelişmeler değerlendirildi. Şaban Sevinç'in sunduğu 'Basın Koridoru'nun dün akşamki konukları, AKP kurucularından Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Prof. Dr. Hasan Ünal'dı. Abdüllatif Şener, Yeni Anayasa yapılması ile ilgili 'Ben bu Meclis'ten uzlaşma çıkacağını düşünmüyorum. Ayrıca İktidar Partisi'nin Referandum için gerekli 330 oyu da bulabileceğini düşünmüyorum tabi 'Karanlık Yollara' başvurulmazsa." dedi. Bunun üzerine Şaban Sevinç "Karanlık yollar derken transfer pazarlığı gibi mi?" diye sordu. Şener'de "evet" cevabını verdi.

Şaban Sevinç'in sunduğu 'Basın Koridoru'nun dün akşamki bölümünde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması konusu değerlendirildi.

Şaban Sevinç: "Sayın Bakan, Komisyon dağıldı ne düşünüyorsunuz? Umutlu muydunuz bu Anayasa Komisyonu'ndan?"

Abdüllatif Şener: "İktidar kafasında bir Anayasa ve ya Anayasa'da bazı değişiklikler yapılmasını şekillendiriyordu ve bu değişikliklerin de kabulünü bekliyor. Daha önceki süreçlerde aynı şekilde olmuştu. Şimdi Asıl hedefledikleri şey 'Başkanlık Sistemi'nin getirilmesi. Muhtemelen bunu Meclis'e getirecekler ve hedefleri geçerli sayıyı alarak referanduma gidilmesidir. Fakat şu anki görüntüye göre AKP'nin bu düşüncesine Meclis'teki hiçbir muhalefet partisi razı değil. Bunu onaylamıyorlar.

"330 Oy ve Fazlasının 'Karanlık Yollara' Başvurulmazsa Meclis'ten Çıkacağını Düşünmüyorum"

Şener Konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ben bu meclisten bir uzlaşma çıkacağını düşünmüyorum. Anayasa ile ilgili değişikliğin referanduma götürülmesi için gereken 330 oyun Meclis'ten çıkacağını düşünmüyorum bir takım 'karanlık yollara' başvurulmazsa" dedi.

Şaban Sevinç bunun üzerine "Karanlık yollar derken transfer pazarlığı... gibi mi?" diye sordu.

Şener, Şaban Sevinç'in bu sorusuna "evet" cevabını verdi.

Programın bir diğer konuğu Prof. Dr. Hasan Ünal/Atılım Üniversitesi, Anayasa değiştirme çalışmalarının başlangıç noktasına değinerek: "Dönemin Başbakanı Erdoğan, konuşmalarında  Türkiye'de bazen 36 diyordu bazen 56 diyordu, farklı etnik kökenden insanların olduğunu Tek Millet esasına dayanan Anayasası'nın yanlış olacağı gibi ne tarihi gerçeklerle ne de sosyolojik verilerle desteklenmeyen bir takım tezler sunuyordu. 'Bu elbise dar bu vücuda olmuyor' diyorlardı, e tabi fazla kilo alırsanız bu iyi bir şey değil tabi elbise dar gelir, fakat kilo almazsanız elbise dar falan gelmez."

İşte programın dün akşamki bölümünden ilgili kısım: