IŞİD infazcısı, Bursa'da bir doğalgaz şirketinde çalışıyormuş

IŞİD infazcısı, Bursa'da bir doğalgaz şirketinde çalışıyormuş
Bursa'nın İnegöl ilçesinde IŞİD'in yöneticilerinden olan Suriye uyruklu Abu Taki Alshamy lakaplı terörist yakalandı. Teröristin 3 yıldır Türkiye'de bulunduğu ve Bursa'da bir doğalgaz şirketinde çalıştığı ortaya çıktı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde IŞİD'in yöneticilerinden olan Suriye uyruklu Abu Taki Alshamy lakaplı terörist yakalandı. Alshamy lakaplı cihatçı terörist, IŞİD'in yayımladığı videolarda esirlerin infaz edildiği görüntülerde yer alıyordu.

Teröristin Bursa'da bir doğalgaz servisinde çalıştığı ortaya çıktı. 3 yıldır Türkiye'de yaşadığı belirtilen ve bir doğalgaz şirketinde çalışan Alshamy lakaplı IŞİD'li teröristin bugüne kadar neden yakalanmadığı ise kamuoyunda en çok sorulan sorulardan biri oldu.

MHP cephesinden tepki

İktidarın küçük ortağı olan MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ne kolay değil mi? Adam 3 yıldır Türkiye'de yaşıyor ve bir doğalgaz şirketinde çalışıyor. Üstelik terör örgütü DAEŞ'in kafa adamlarından birisi. İnanın çok insaflıymış. (Not. Kimse takibimizdeydi, kontrolümüz altındaydı, ilişkili olduğu kişileri tespit ediyorduk falan demesin)" diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan, Alshamy lakaplı teröristin Suriye uyruklu olduğu ve 3 yıl önce Türkiye'ye geldiği bildirilirken; teröristin yakalanmasının ardından aralarında istihbarat faaliyeti yürüten bir kişi de olmak üzere 3 IŞİD'li daha gözaltına alındı.

Etiketler :