İlber Ortaylı'dan Şehircilik Tanımı

İlber Ortaylı'dan Şehircilik Tanımı
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, şehirciliğin nasıl olması gerektiğine dair konuştu. Ortaylı, , "Saçma sapan oteller yerine, daha anlamlı fonksiyonlu kültür merkezi olmalı." dedi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, şehirciliğin nasıl olması gerektiğine dair konuştu. Eyüpsultan'da katıldığı programda açıklamalar yapan Ortaylı, şehircilik ile ilgili yaptığı yorumlarda "Saçma sapan oteller yerine, daha anlamlı fonksiyonlu kültür merkezi olmalı. Şehrin doğru dürüst konser salonu olmalı. Bir operası olmalı. Etrafında tiyatrolar, galeriler olur. Demiryolu da işlemez yoksa, Sirkeci'de işlemediği gibi. Bütün bunlar önemlidir." ifadelerini kullandı.

"BUNLAR CEHALETİN GETİRİLERİ"

İlber Ortaylı, İstanbul'un yıllar içindeki değişimine de işaret ederek, "İstanbul çok kalabalıklaştı. Bu kalabalıkta Eyüpsultan kalmaz. Rami kalmaz. 18. asrın muhteşem bir kışlasıdır. Şimdi milli kütüphaneye dönüştü. Birçok yapı da yıkıldı. Ne olduğu belirsiz bir kriminal bölge yaratmak için İstanbul'un kalbini yok ettiniz. Zamanlar değişiyor olabilir, kendinizi de değiştireceksiniz. Bunlar cehaletin getirileridir." diye konuştu.