İbrahim Uslu: Seçmen yardıma bakıyor

İbrahim Uslu: Seçmen yardıma bakıyor
AKP için kamuoyu araştırması yapan şirketlerde 15 yıldır yöneticilik görevinde bulunan İbrahim Uslu, "Ekonomi kötü gidecek olsa bile temel ihtiyacı olan yardımları yapabiliyorsanız, seçmen o zaman verdiğiniz yardıma bakıyor." dedi.

Karar TV'de konuşan Uslu, “İyi çalışan sosyal yardım mekanizmaları varsa insanlar ekonomideki genel performansınıza bakmıyor” dedi. 2019'da 16.8 milyon kişiye sosyal yardım verildiğini belirmişti Uslu sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Belediyeler hariç 16.8 milyon bu yardımlardan faydalanıyor. Bunlar bireysel yararlanıcılar. Aileleri ile birlikte kaç kişi olduğunu bilmiyoruz.Makarnacılar-kömürcüler tartışması döneminde bir araştırma yaptık. Hükümete destek yüzde 43-47 aralığında iken bu grupta destek yüzde 70'lerdeydi.

İyi çalışan sosyal yardım mekanizmaları varsa, ekonomi kötü gidecek olsa bile temel ihtiyacı olan yardımları yapabiliyorsanız, seçmen o zaman verdiğiniz yardıma bakıyor."

Halk TV'de Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Uslu'nun analizine ilişkin, "İbrahim Uslu’nun bir analizini okudum geçen gün. Şöyle geçiyordu; bahsettiğiniz sömürülen kesim nasıl bir ekonomik karanlığın içinde olduğumuzla ilgili değil. Bu kesim o karanlığın içinde ne kadar sosyal yardım alabildikleriyle daha fazla ilgililer. Yani meselenin özünden uzaklar. Çünkü şöyle düşünüyorlar: Bu sorunları hiç kimse çözemez. Böyle bir yorum okudum…

Benim açımdan insanların hiçbirinin dini, dili, ırkı, cinsiyeti fark etmez. Bu söz konusu bile olmadı. Ama benim açımdan o insanların hayatlarını neye adadığı önemli. İktidarın bir sadaka toplumu yaratma özlemi var. Birileri bize el açsınlar ve biz de onlara yukarıdan bir şeyler verelim. Anadolu’daki deyimle “kepçeyle alalım kaşıkla verelim” diyorlar. Bu iktidar bana sorarsanız yapması gereken hiçbir şeyi yapmadı. Bizi kurtaracak birini beklediğimiz sürece kimse bizi kurtarmaz. Bir ülkede halkın kurtuluşu ancak ve ancak o halkın kendi mücadelesiyle gerçekleşir." dedi.

Etiketler :