Hulusi Akar: 400 binden fazla Suriyeli dönüş yaptı

Hulusi Akar: 400 binden fazla Suriyeli dönüş yaptı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şu ana kadar Afrin'e 400 binden fazla Suriyeli dönüş yaptı" dedi. Akar; yeni askerlik sistemi, MKE'nin özelleştirilmesi iddiaları ve S-400 tartışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu

"Yaptığımız harekatların sonucu terör koridoru, terör devleti oluşturulması hayali bitti" diyen Hulusi Akar, "Şu ana kadar Afrin'e 400 binden fazla Suriyeli dönüş yaptı. Yaptığımız harekatlar sonucunda terör koridoru oluşturma meselesi bitti. Suriye Milli Ordusu'nun El Kaide'ci falan olmaları söz konusu değil. Amaç ülkelerini kurtarmak. Amaçları ülkelerini kurtarmak. Ödemeleri Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

MKE'nin özelleştirilmesi

Akar ayrıca, "MKE'nin özelleştirilmesi söz konusu değil. Özel sektör nasıl çalışıyorsa, benzer bir yöntemle modernize edilecek" diye konuştu.

Yeni askerlik sistemi

Yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, "Hali hazırda 231 bin 921 yükümlü silah altındadır. Askerliğin 6 aya düşmesiyle herhangi bir zaafiyet söz konusu değil" dedi. Akar, şöyle devam etti: "Şu ana kadar 20 bin 725 hükümlü bedelli askerlik için başvurdu, 688 milyon civarında bedel tahsis edildi."

"31 Aralık'a kadar müracaat alımı sürecek" diyerek açıklamalarına devam eden Akar, "Ocak 2020'den itibaren yükümlülerin birlik, celp ve sevk dönemleri açıklanacak" ifadelerini kullandı.

S-400 tartışmaları

S-400 konusunda da açıklamalarda bulunan Akar, "S-400 çalışacak. TSK personelinin eğitim sürecini yaşıyoruz. Bunlar tamamlandığı zaman planlandığımız faaliyet neyse bunu uygulayacağız" diye konuştu.

Etiketler :