Hrant Dink Cinayeti Davasında Flaş Gelişme!

Hrant Dink Cinayeti Davasında Flaş Gelişme!
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Yargıtay'dan dönen ve çoğu kamu görevlilerinin yargılandığı 15 sanıklı davada, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dosyanın kapsamlı olması nedeniyle mütalaasını hazırlayamadığını belirten savcıya, süre verilen duruşma 31 Mayıs'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya, tutuklu sanıklar Okan Şimşek, Gazi Günay, Veysal Şahin ile Dink ailesi avukatı Hülya Deveci ve sanık avukatları ile bazı sanıklar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldılar. Duruşma savcısı, dosyanın kapsamlı olması nedeniyle mütalaasını sunmak üzere süre talep ederek sanıkların tutukluluklarının devamını istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, taraflardan taleplerini sordu.

TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİLER

O dönem Trabzon İstihbarat Şube'de sorumlu amir Sanık Hasan Durmuşoğlu Anayasa'ya ve kanunlara görev yaptığını, suçsuzluğu ortaya çıksın diye kaçmadığını saklanmadığını belirterek tahliyesini talep etti. Dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli Astsubay sanık Muharrem Demirkale,"Zerre kadar suçumuz yok" dedi. Sanık Osman Gülbel de tutuksuz yargılanmak istediğini belirtti. Diğer sanıklar da tahliyelerini talep ettiler.

TÜM SANIKLARIN TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek, Osman Gülbel, Veysal Şahin, Yavuz Karakay'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanık Ali Öz hakkındaki ev hapsi kararının devamına ve bazı sanıklar hakkındaki adli kontrollerin devamına karar veren heyet, sanık Faruk Sarı hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine hükmetti. Dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi.

Etiketler :