HDP'nin ardından şimdi de AKP... Bir eylem daha! 

HDP'nin ardından şimdi de AKP... Bir eylem daha! 
PKK'lı teröristlerce kaçırılan annelerin HDP önündeki eylemi devam ederken bir eylem haberi de AKP il binası önünden geldi. KHK'yla işten atılan bir kişi işine iade istediği için AKP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmak istedi, gözaltına alındı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin acılı bekleyişi sürüyor. 3 Eylül’de partinin il başkanlığı binası önünde başlayan eyleme katılan aile sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Bugün parti binası önünde yapılan eylemlere AKP'de eklendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Cemal Yıldırım, pazartesi gününden itibaren beş gün süreyle AKP Ankara İl Binası önünde oturma eylemi yapacağını duyurmuştu. Cemal Yıldırım, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Pazartesi gününden itibaren 5 gün boyunca Ankara AKP il binası önünde saat 12-13 saatleri arasında “İhraç edildim işimi ekmeğimi çocuğumun geleceğini geri istiyorum” oturma eylemi yapacağım” ifadesini demişti. Büro Emekçileri Sendikası üyesi olan Yıldırım, bugün AKP önüne oturma eylemi yapmak üzere gitti. Yıldırım polis tarafından hemen gözaltına alındı.

VELİ SAÇILIK: İKİYÜZLÜLÜK

Veli Saçılık gözaltına twitter hesabından tepki gösterdi. Saçılık, “Cemal Yıldırım AKP önünde işini geri istemek için oturmaya gitti. Sonuç: gözaltı. AKP ikiyüzlülüğün feriştahıdır.” dedi.

BİR EYLEM DE SÜTLÜCE'DEKİ İL BİNASINDA

AKP’nin Sütlüce'deki İl Binası önünde, bir grup aile oturma eylemine başladı. Cumhur İttifakı'dan MHP'nin gündeme getirdiği ancak AKP'nin sıcak bakmadığı "af" istemiyle eyleme başalayan aileler, il binası önünde "adalet gelene kadar oturacağız" dedi.  15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ' iddiasıyla tutuklanan askeri öğrencilerin aileleri de, Sütlüce'de bulunan AKP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde oturma eylemi başlattı.

Çocuklarının suçsuz olduklarını ifade eden aileler, tahliye için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.
 


 

Etiketler :