Hatay'da Karakola Saldırıya Misliyle Karşılık Verildi

Hatay'da Karakola Saldırıya Misliyle Karşılık Verildi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, bu sabah Hatay'da sınır karakoluna saldırıda bulunulduğunu, misli ile karşılık verildiğini açıkladı.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bilgilendirme toplantısında gündeme...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, bu sabah Hatay'da sınır karakoluna saldırıda bulunulduğunu, misli ile karşılık verildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"TÜRKİYE'YE HERHANGİ BİR SALDIRI OLDUĞUNDA MİSLİ İLE BİZ BU SALDIRILARA KARŞILIK VERİYORUZ"

Bilgiç, "Türkiye'ye herhangi bir saldırı olduğunda misli ile biz bu saldırılara karşılık veriyoruz. PYD'ye yönelik olarak angajman kurallarını işletmemiz PYD'ye bu bölgede her istediğini yapamayacağını da göstermiş oldu. Bu hareketlerin karşılıksız kalmayacağını da bu şekilde görmüş oldular" diye konuştu.

"KİRBY'NİN TÜRKİYE İLE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ (PYD) AYNI KEFEYE KOYAN AÇIKLAMALARINI HAYRETLE KARŞILADIK"

PYD ile ilgili açıklamaları nedeniyle ABD'ye de tepki gösteren Bilgiç şu ifadeleri kullandı: "ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby'nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü (PYD) aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık.

TÜRKİYE'NİN PYD'YE YÖNELİK ANGAJMAN KURALLARINI İŞLETMESİ GÖÇ DALGASINA YOL AÇMAZ

Düşüncelerimizi ABD makamlarına bu açıklamanın ardından iletildi. Türkiye'nin PYD'ye yönelik angajman kurallarını işletmesi ve PYD hedeflerine ya da Türkiye'ye saldırıda bulunan hedeflere misli ile karşılık verilmesi hiçbir şekilde bir göç dalgasına yol açmaz. "