Harekât bölgesinde son durum

Harekât bölgesinde son durum
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de, Fırat’ın doğusundaki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’na, ABD ile varılan uzlaşma çerçevesinde 5 gün ara vermesiyle birlikte, bölgede sessizlik hakim oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dün (17 Ekim) bir görüşme yapmış ve harekatın beş gün süreyle durdurulması konusunda anlaşmışlardı. Pence, Türkiye ile YPG’nin ‘güvenli bölge’den çekilmesi için anlaştıklarını, YPG’nin 120 saat içinde söz konusu 20 millik (yaklaşık 30 kilometre) bölgeden çekileceğini söylemiş ve Türkiye’ye yeni yaptırım uygulanmayacağını ve var olan yaptırımların geri çekileceğini kaydetmişti.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar’ın karşısındaki Resulayn ilçelerinde silah sesleri susarken, sınır hattında güvenlik güçlerinin teyakkuz hali ise sürüyor.

MAYINLI BÖLGELER TEMİZLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Kahraman komandolarımız, Barış Pınarı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG'nin tuzakladığı, asker ve siviller için büyük tehlike oluşturan mayın ve el yapımı patlayıcıları imha çalışmalarına devam ediyor" ifadesi kullanıldı.

Etiketler :