Hapsi İsteniyordu, Boğaz'daki 65 Milyon Dolarlık Satışta Adı Geçiyor

Hapsi İsteniyordu, Boğaz'daki 65 Milyon Dolarlık Satışta Adı Geçiyor
Rüşvet vermek gibi suçlamalarla 38 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nihat Özçelik, bu kez 'Girişimci' iddiasıyla algı operasyonu başlattı. Özçelik'in Sumou Holding’in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin Uskumruköy’de bulunan 57 dönümlük arazisi iş insanı Nihat Özçelik tarafından en az 60 milyon dolara satın alındı.

Rüşvet vermek, kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak gibi suçlamalarla 38 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nihat Özçelik, Uskumruköy'de 65 milyar dolar biçilen milyon dolarlar karşılığı el değiştirdiği düşünülen 57 dönümlük araziyle gündem oldu.

İş’te Gündem sitesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın en büyük gayrimenkul şirketi ünvanlı Sumou Holding’in sahibi ünlü iş insanı Ayedh Bin Farhan Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin deniz manzaralı 57 dönümlük arazisinin borsacı Özçelik tarafından satın alındığı ortaya çıktı.

11-3.jpg

EN AZ 60 MİLYON DOLAR

Haberde, Al Kahtani'nin şirketi Kilyos İnvestment LTD üzerine kayıtlı arazinin satışının ticaret gazetesinde yayınlanarak tescillendiği belirtildi. Bu arada ilginç bir detay daha paylaşıldı. Konuşulan fiyat en az 60 milyon dolar olmasına karşın ticaret sicil gazetesinde herhangi bir satış rakamına yer verilmediğine işaret edildi.

KUŞKU UYANDIRAN SATIN ALMA

Kuşku uyandıran satın almada pek çok soru yanıtını bekliyor. Bu soruların başında en az 60 milyon dolarlık satın almanın kaynağının ne olduğu merak ediliyor.

Yasal olmayan bir şekilde aracılık yaptığı öne sürülen halka arzlarda yüzde 25 komisyon aldığı iddialarının odak noktasındaki Özçelik'e çeşitli suçlamalar yönlendiriliyor.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve hakkında 14 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası istenen borsacı Nihat Özçelik, bir dönemler Polen Menkul’de çalıştığı için ‘Polen Nihat’ olarak da biliniyor. Adının geçtiği bazı halka açık şirketlerle dikkatleri çeken Özçelik’in ismi özellikle Verusa Grubu’yla yan yana getirilirken grubun ‘gizli ortağı’ olduğu iddia ediliyor. Nihat Özçelik’in 'gizli patron'u olduğu ve yönettiği şirketlerin tepesinde ise Investco Holding bulunuyor

Hapsi İsteniyordu, Boğaz'daki 65 Milyon Dolarlık Araziden Çıktı