Halk TV'ye ceza kesen iktidarın 'Sayın Öcalan' arşivi

Halk TV'ye, bir konuğun canlı yayında 'Sayın Öcalan' demesi nedeniyle 3 program durdurma cezası kesildi. Ancak cezayı kesen RTÜK, AKP'lilerin defalarca ekranlarda 'Sayın Öcalan' demesine ve kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına sessiz kaldı.

RTÜK, Halk TV'ye bir canlı yayında konuğun 'Sayın Öcalan' sözleri nedeniyle ceza kesti. Halk TV'ye 3 program durdurma cezası veren RTÜK, AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini ise görmezden geldi.

Ekranlarda AKP'li isimler tarafından defalarca dile getirilen 'Sayın Öcalan' ifadesine hiçbir yaptırım uygulamayan RTÜK, TRT'ye kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın çıkarılması ve röportaj yapılmasına da sessiz kaldı.

'Kim varsa cezalarını erteledik'

Ancak kameralar önünde söylenen sözler unutulmadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Buradan ben Sayın Öcalan'ın durumuna gelmek istiyorum. Sayın Öcalan, düşüncelerinin değil almış olduğu kellelerin hesabını veriyor" demişti.

2015 yılında ABD'de konuşan Bülent Arınç da, artık 'Sayın Öcalan' demenin suç olmadığını bu nedenle hapiste olanların da çıktığını vurguladığı konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Öcalan demek suç olmaktan çıktı. PKK'nın kendine ait bayrağını elinde taşımak, Öcalan'ın posterini taşımak suç olmaktan çıktı. Hatta Türkiye'nin sistemi böyle olmalıdır. Türkiye'de şunlar, eyaletler, demokratik özerlikler falan bunların hiçbiri artık suç değil. Geçmişte bu suçlamalarla cezaevinde yatanların hepsi çıktı. Düşüncelerini ve fikirlerini açıklamaktan dolayı ve bunu basın yayın yoluyla yapmaktan dolayı kim varsa cezalarını erteledik. Artık bundan dolayı da dava açılmıyor."

Abdülkadir Selvi ise "Hem siyasi iradenin hem de Sayın Öcalan'ın devreye girmesiyle bu olaylar yatıştırılabildi" diye konuşmuştu.

Egemen Bağış ise şunları söylemişti:

"Bağımsız Türk yargısı Sayın Öcalan'ı yargılamış cezalandırmış cezası da verilmiş"