Habertürk yayınında TÜİK tartışması: Sen neyi savunuyorsun Ali bey?

Habetürk TV'de yayınlanan Para Gündem programında Yeni Şafak Yazarı Ali Saydam ve Sevilay Yılman arasında TÜİK tartışması yaşandı. "TÜİK'in itibarsızlaştırılmak istendiğini" öne süren Saydam’a, Yılman “Sen neyi savunuyorsun Ali Bey? Allahını seversen gel oturalım, geçen sene alışveriş fişlerini koyalım hepsi duruyor saklı” yanıtını verdi.

TÜİK'in açıkladığı verilerle tartışmalı bir kurum olduğunu ve eleştiri hakkını olduğunu söyleyen Sevilay Yılman'a Yeni Şafak yazarı Ali Saydam "Eleştirmek başka itibarsızlaştırmak başka" diye karşılık verdi. Bu ifadeye tepki gösteren Yılman, "Ben mi itibarsızlaştırıyorum? Ben TÜİK'e mi inanayım yaşadığım hayata mı inanayım?" yanıtını verdi.

TÜİK'e inanmadığını ve güvenmediğini yineleyen Yılman'a, Saydam'ın "Olur mu öyle şey!" demesiyle tansiyon yükseldi.

Yılman, Saydam'a "sen neyi savunuyorsun Ali Bey? Allahını seversen gel oturalım, geçen sene alışveriş fişlerini koyalım hepsi duruyor saklı" diye sordu.

Bireysel tecrübeyle genel gidişat arasında farklılıklar olabileceğini belirten Saydam'a program sunucusu Ebru Baki de tepki gösterdi. Baki, "Ali Bey, bu ülkede maaşıyla çocuk okutan bir insan için enflasyon çok çok yüksek" dedi.

Baki'nin sözlerinin ardından Sevilay Yılman, "Siz bizi ne zannediyorsunuz? Oturup bordrolarımızı koyacağız yani. Çok astronomik rakamlarla gazetecilik yaptığımızı mı düşünüyorsunuz?" dedi.

Saydam'ın iletişim uzmanı olduğunu belirten Baki, "Herhalde düşünmüyordur" yanıtını verdi.

Yılman ise "İletişim uzmanı olarak özel müteşebbis, bin tane şirkete danışmanlık yapıyor. Onları mı sayayım şimdi?" diye sözlerini sürdürdü.