Gülay Yedekci: Mücadalemiz Sürecek

Gülay Yedekci: Mücadalemiz Sürecek
Özgecan Kanun teklifini veren CHP'li Yedekci'den açıklama:Kamuoyunda Özgecan Kanun teklifi olarak bilinen teklifi veren CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'den açıklama.CHP'li Yedekci yaptığı açıklamayla, "Mücadalemiz sürecek"...

Özgecan Kanun teklifini veren CHP'li Yedekci'den açıklama:

Kamuoyunda Özgecan Kanun teklifi olarak bilinen teklifi veren CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'den açıklama.

CHP'li Yedekci yaptığı açıklamayla, "Mücadalemiz sürecek" sürecek dediği açıklaması şöyle:

"Özgecan'da simgeleşen kadına şiddetin son bulması için verdiğim kanun teklifinin takipçisiyim. Biz Diyoruz ki; Kadınlarımız istediği saatte, istediği yerde, istediği kıyafetle dolaşma özgürlüğüne sahiptir. Kadına şiddet son bulana kadar, mücadelemiz sürecektir.

Özgecan Aslan’ın vahşice katledilişinin 1. Yılında CHP İstanbul il ve ilçe kadın kollarımız ile birlikte Taksim'de kadına şiddete hayır dedik.

Açıkça görülüyor ki şu anki cezalar caydırıcı değil, bu canilerin vatandaşlıktan atılıp en ağır cezaya çaptırılması gerekir. Kadın cinayetlerini önlemenin tek çözümü caydırıcı cezalar olmadığı da aşikardır. Bu konu ancak eğitimle çözülebilir. Sapık caniler toplum içinde olduğu sürece bu ölümler artarak devam edecektir.

Güzel ülkemiz, kadına şiddetin, tecavüzün, cinayetlerin ve tacizlerin arttığı yaşamanın neredeyse imkansız hale geldiği bir ülkeye dönüşmeye başlamıştır. Hamile kadının sokağa çıkmaması gerektiğini söyleyen, 6 yaşındaki çocukla evlenebileceğini söyleyen zihniyetle sorunumuz var.

Ülkemizin kurucu değerlerine, kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın ayrımcılığa uğramadığı, gerçekten insan haklarının etkin olduğu, kadını erkeği eşit olarak yaşayabilen bir Türkiye’yi birlikte inşa edebileceğimize inanıyorum. Yarınlarımız daha güzel yaşanabilir bir Türkiye olacaktır. Bizler bu amaç için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla,

Yrd. Doç. Dr. Gülay YEDEKCİ

İstanbul Milletvekili"