Gökçek, "Parsel"leri Kabul Etti

Gökçek, "Parsel"leri Kabul Etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gülen Cemaati’ne verdiği parseller için “Pişmanım” ifadesini kullandı.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ‘hayır kurumları’ için verilen...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gülen Cemaati’ne verdiği parseller için “Pişmanım” ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ‘hayır kurumları’ için verilen parsellerin ‘şahıslar için suistimal edildiğini’ söyledi.

Gökçek, Ahmet Hakan’ın “Cemaate verilen parseller…Bu nedenle pişman mısınız” sorusuna cevaben,  “Tabii pişmanım ama ben yaptığım işin hayır işi olduğuna inanıyorum. Ben Allah rızası için yardım ediyorum. Onlar da Allah rızası için diyorlardı ama şahısları için suistimal etmişler” dedi.

İddiasını ispat edemeyeceğini belirten Gökçek, “Bu benim tespitim. İspat et dersen çok zor ama olduğunu biliyorum”ifadesini kullandı.

Eski başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, 7 Haziran seçimi öncesi kendisini Gülen Cemaati ile işbirliği yapmakla itham eden Gökçek hakkında şunları söylemişti: “Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır.”

hürriyet