Gentes direnişi TBMM gündeminde

Gentes direnişi TBMM gündeminde
CHP Milletvekili Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Gentes işçilerinin direnişini TBMM gündemine taşıdı.

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçilerinin, şirketin genel merkezi önünde başlattıkları direniş 10. gününe girdi.

İşçiler bugün de Gentes Şirketler Grubu'nun Dünya Ticaret Merkezi'nde bulunan genel merkezi önünde bir aray geldi. İşçiler, "Direne direne kazanacağız", "İşçiler burada Gentes nerede" sloganları attı. İşçiler adına konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Başkanı Ali Öztutan, "Gentes bizden kaçamayacaksın. Ne zaman maaşlarımız ödenirse, o zaman biz eylemimizi sonlandıracağız. İnşaat işçisi hakkı olanı alacak" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Girgin, Meclis gündemine taşıdı

Öte yandan CHP Milletvekili Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Gentes işçilerinin direnişini TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alan Girgin, emekçilerin en sık yaşadığı sorunun ücretlerini alamak olduğuna dikkat çekerek, "Başta inşaat sektöründe olmak üzere pek çok iş kolunda işçiler alınterinin karşılığı olan ücretleri alamıyor. En son örnek Gentes firmasının işçilerinin yaşadığı örnek. Gentes Şirketler Grubu'nun Cezayir'deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçileri, ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek 6 ay önce ülkemize döndüler. Ancak ne yazık ki işçilerimiz aylarca maaşlarını alamadılar. Seslerini duyurmak isteyen işçiler, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası öncülüğünde Gentes Şirketler Grubu'nun Genel Merkezi önünde direnişteler. İşçiler mağduriyetinin giderilmesi için çağrıda bulunuyorum" dedi.
 

Etiketler :