'Faturalarımızı Saray Kabartıyor'

'Faturalarımızı Saray Kabartıyor'
CHP Kadıköy İlçe Örgütü zamları protesto etti.CHP Kadıköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği protesto eylemine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkan...

CHP Kadıköy İlçe Örgütü zamları protesto etti.

CHP Kadıköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği protesto eylemine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nurkemal Çalışkan, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediyesi Meclis Başkanı Yener Kazak ve partiler katıldı.

‘DEVLETİN BÜTÇESİ HAR VURUP HARMAN SAVRULUYOR’

CHP Kadıköy İlçe Örgütü'nün Çarşı Meydanı'nda düzenlediği zamları protesto eyleminde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,”Halkın üzerine yüklenen her vergi kaçak saraydaki zatın ihtiyaçlarını, masraflarını karşılamak içindir” dedi.

Yarkadaş, “Yoksul halkımız bin bir güçlükle hayatını devam ettirmeye çalışırken onun kazancından alınan vergiler, cumhurbaşkanının Latin Amerika gezisinde aracını götürdüğü uçağa harcanmaktadır. Sadece aracını Latin Amerika’ya götürmesi için 300 bin doların üstünde para harcanmıştır. Sadece bununla mı kalıyor bizim vergilerin çarçur edilmesi, tabi ki hayır. Biliyorsunuz beyefendinin Beştepe adı verilen bir Kaçak Saray’ı var. Bu sarayın kaç paraya yapıldığını, aylık giderini, kaç personel çalıştığını öğrenemiyoruz. Maliye Bakanlığı’na, Bilgi Edinme Kurulu’na, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne sormamıza rağmen hiçbiri tatmin edici ve doyurucu cevaplar vermiyor. Eğer bugün halkımız 1170 TL’lik asgari ücrete mahkum edilmişse ve o sözde zam bile sürekli vergilerle geri alınıyorsa bilin ki kaçak saray da oturan zatın keyfi için alınıyor” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün sizler ve burada bulunan yurttaşlarımız,ülkenin katma değer gelirinin ve bu ülkenin kaynaklarının, nereye harcandığını sormak için buradayız. Eğer, elektriğinize fahiş fiyatta zamlar geliyorsa, faturalarınız kabarıyorsa, bilin ki; Ankara’daki Beyefendi’nin devletin bütçesini har vurup harman savurmasından dolayıdır. Sadece sarayına 5 milyar doların üstünde para harcadı, 5 milyar dolar!

Çankaya Köşkü orada dururken, kendisine yeni bir saray yaptırdı ve bu sarayın en az maliyetinin 5 milyar dolar olduğunu tespit ettik. Bu yeni parayla 20 katrilyon para demektir. 5 milyar dolar parayla bu ülkede, 300 bin gence iş imkanı sağlanırdı. 1 milyon 200 bin kişi rahatlıkla hayatını idame ettirebilirdi. 1 milyonun üzerinde genç iş bulabilirdi, çalışabilirdi, evine ekmek götürebilirdi. Ama; Beyefendi’nin saray saltanatı, saray zevki, saray düşkünlüğü yüzünden devletin bütçesi har vurup harman savruluyor.

Kasa boşaldıkça, elektriğe zam yapılıyor, kasa boşaldıkça, köprü geçiş ücretlerine zam yapılıyor. HGS’lerin ve OGS’lerin arttırılan fiyatlarını da mahkemeye götürdük. Karayolları Müdürlüğü’nün yönetmeliğine göre bu zamlar %6‘yı geçemez, ama sizin her gün geçtiğiniz HGS’ler ve OGS’lere, Karayolları Genel Müdürlüğü, iktidarın talimatıyla %40 oranında zam yaptı. Her gün ,%40 oranında soyuluyorsunuz sevgili yurttaşlarım. Her gün cebinizden %40 daha fazla para çıkıyor.”

‘NARİN: KAŞIKLA YAPILAN ZAM, KEPÇEYLE GERİ ALINIYOR’

Eylemde konuşma yapan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ise, “Geçtiğimiz aylarda asgari ücrete bir kaşık zam yapan AKP hükümeti; ulaşıma, gıdaya, enerjiye yaptığı zamlarla kepçeyle geri almaktadır. Bugün yoksulluk sınırının 4400 TL olduğu ülkemizde insanlar asgari ücretle kandırılmaktadır” dedi.

Eylem sonrası CHP’liler elektrik zammını protesto etmek için esnafa mum dağıttı.

GerçekGündem