Evleri İki Kere Sattılar!

Evleri İki Kere Sattılar!
Esenyurt’ta AK Parti yöneticilerine yakın bir inşaat şirketi 240 kişiye ev sattı. Aynı evler daha sonra başkalarına satıldı.Makrom İnşaat 2011’de Esenyurt’ta 240 kişiye maket üzerinden inşaat başlamadan ev sattı. Proje...

Esenyurt’ta AK Parti yöneticilerine yakın bir inşaat şirketi 240 kişiye ev sattı. Aynı evler daha sonra başkalarına satıldı.

Makrom İnşaat 2011’de Esenyurt’ta 240 kişiye maket üzerinden inşaat başlamadan ev sattı. Proje daha sonra el değiştirdi. Kayıkçı Park ismiyle aynı evlerin Araplara da satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada örgütlenen Makromtek mağdurları, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurların Avukatı Orhan Boran, şikayetin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala işlem yapılmadığından yakındı.

Makromtek Projesi’nin tanıtım toplantısına katılan AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Makrom İnşaat’ın sahibi Muhammed Lütfü Bakırcı’ya “Tapuları ben vereceğime göre garantör benim. Ümüğünü sıkarım” demişti.

AK Parti’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun garantör olduğu Makromtek Projesi’nden daire alan 240 kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Bilirkişi raporlarıyla da dolandırıldıklarını kanıtlayan mağdurlar, Makrom İnşaat, Kayıkçı Park yöneticileri ve Belediye Başkanı Kadıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Petekli reklamlar

Makrom İnşaat 2011 yılında Esenyurt’ta başlattığı Makromtek Projesi’nde reklam yüzü olarak eski manken Petek Dinçöz’ü kullandı. Vatandaşa uygun fiyata ev sahibi olma vadinde bulunan Makrom inşaat, 240 kişiye maket üzerinden inşaat başlamadan ev satmaya başladı. Ev sahibi olmak isteyenlerle taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapan İnşaat firması, belediyeden aldığı ruhsat dışında katlar ve bloklar ekleyerek yeni daire sayısını artırdı.

20 milyon liralık inşaat, 8 milyon liraya devredildi

Makrom İnşaat, arsa sahibi Kayıkçı ailesi ile “Gayrimenkul Satış Vadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi” yapmıştı. Proje de 2014’te bitecekti. Proje zamanında bitmeyince Kayıkçı ailesi, sözleşmenin sona erdirilmesi için dava açtı. Kayıkçı ailesi ve Makrom İnşaat arasında uzlaşma protokolü imzalandı. Maliyeti 20 milyon lirayı bulan inşaat, 8 milyon lira karşılığında Kayıkçı ailesine devredildi. Vatandaştan ise üç yıl içerisinde 13 milyon lira toplanmıştı.

Dolandırıldıklarını daireler satışa çıktığında anladılar

Makromtek mağdurlarından Hayrettin Çetin Kaya, projenin Kayıkçı Park ismiyle Araplara da satışa sunulduğunu öğrenince konuyu araştırdı. Kaya, ödemelerine devam ettikleri projenin kendilerinden habersiz el değiştirdiğini fark etti. Sosyal medya üzerinden örgütlenen Makromtek mağdurları, Bakırcı ve Kayıkçı ailelerine nitelikli dolandırıcılık suçundan, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hakkında da görevini kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurların Avukatı Orhan Boran, savcılığa yaptıkları şikayetin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hâlâ işlem yapılmadığına dikkat çekiyor.

Mağdurlar sosyal medyada örgütlendi

Makromtek Mağdurları, Gürkan Demirkan, Hayrettin Çetin Kaya, Ali Bayrak ve Fahri Kaygu öncülüğünde sosyal medyada örgütlendi. Esenyurt’ta 2’inci Jet Fadıl vurgunu olarak gündeme gelen olayda mağdurlar konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıdı. Erdoğan danışmanları aracılığı ile olayın çözülmesi talimatı vermesine rağmen Belediye Başkanı Kadıoğlu gerekli ilgiyi göstermedi.

“Projenin garantörü benim, ümüğünü sıkarım”

Makromtek Projesi’nin tanıtım toplantısına katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gazetecilerin de olduğu bir ortamda Makrom İnşaat’ın sahibi Muhammed Lütfü Bakırcı’ya dönerek “Tapuları ben vereceğime göre garantör benim. Ümüğünü sıkarım” şeklinde uyarıda bulunuyor.

MMeydan/Mustafa GÜRLEK