Erdoğan başarılarını övmüştü: Ahmet Katıksız ülkeyi terk etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık döneminde "Herkese Kitap" adlı bir proje hazırlayıp AB'ye sunan Ahmet Katıksız'dan katıldığı törende övgüyle bahsetmişti. Katıksız, Türkiye'yi terk ettiğini duyurdu. Katıksız, "Beni yönetenlerin liyakatsiz bir şekilde atandığı kadroların altında kendimi tüketeceğime dünyanın bambaşka bir coğrafyası olan Belçika'dayım" dedi.

Ahmet Katıksız, Bingöl depreminde ağır hasar gören Bingöl İl Halk Kütüphanesi için 'Herkese Kitap' adlı bir proje hazırlayıp AB'ye sunmuş ve AB Eğitim ve Gençlik Programları aracılığıyla daha 17 yaşındayken İspanya'da bir eğitime başvurmuş, ardından da bu programa katılmıştı.

Erdoğan, 2013 yılında başbakanlık görevindeyken Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı 81 İl, 81 Proje adlı AB Projeleri Festivali ve AB Eğitim Programları çerçevesinde yaptığı konuşmada Ahmet Katıksız'ı örnek göstermiş; "Bingöl'den Ahmet Katıksız kardeşimiz 1986 doğumlu. 1 Mayıs 2003'te Bingöl'de deprem oluyor, il halk kütüphanesi ciddi zarar görüyor. Ahmet kardeşimiz bu duruma kayıtsız kalmıyor. Ulusal Ajans aracılığıyla bir fon buluyor. Proje yapıyor, başvuruyor ve projesi kabul ediliyor. Ahmet kardeşimin bu projesi Bingöl'ün ilk Ulusal Ajans Gençlik Projesi" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın övgüler dizdiği Katıksız, sosyal medya hesabından memuriyetten çekildiğini ve Türkiye'yi terk ettiğini duyurdu.

Sosyal medyadan açıklama yaptı

Katıksız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkeden ayrıldığını duyururken "Bugün itibariyle memuriyetten çekildim. Beni yönetenlerin liyakatsiz bir şekilde atandığı kadroların altında kendimi tüketeceğime dünyanın bambaşka bir coğrafyası olan Belçika'dayım. Buyurun koltuklar sizin!" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan'ı etiketleyerek "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından örnek verilen Ahmet bıraktı" ifadesi dikkat çekti.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan söz konusu törende, "Keza Bingöl'den Ahmet Katkısız kardeşimiz 1986 doğumlu. 1 Mayıs 2003'te Bingöl'de deprem oluyor, il halk kütüphanesi ciddi zarar görüyor. Ahmet kardeşimiz bu duruma kayıtsız kalmıyor. Ulusal Ajans aracılığıyla bir fon buluyor. Proje yapıyor, başvuruyor ve projesi kabul ediliyor. Ahmet kardeşimin bu projesi Bingöl'ün ilk Ulusal Ajans Gençlik Projesi. İlk defa yurt dışına İspanya'ya gidiyor. Talihi o andan itibaren değişiyor. Hatta bir süre sonra proje eğitmeni unvanını elde ediyor. Yeni yapılacak projelere rehberlik yapmaya başlıyor. 30'un üstünde ülkede eğitimlere, toplantılara katılıyor. GAP idaresinde Türkiye'nin en büyük gençlik festivali koordinatörlüğünü 3 yıl boyunca sürdürüyor. En son damadı olduğum Siirt’te? Egemen orada herhangi bir torpil yapmadın değil mi?- 64 ülke ve 81 ilden bin 500 kişiyi festival kapsamında misafir ediyor. Şu anda GAP idaresinde Proje ve Fon Geliştirme Koordinatörü olarak çalışıyor. 'İnsan Yaşamına Dokunmak' ismiyle de bir kitabı bulunuyor" demişti.