Emeklilerin ikramiye için merakla beklediği bayram tarihleri belli oldu

Emeklilerin ikramiye için merakla beklediği bayram tarihleri belli oldu
Milyonlarca SGK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR'lunun heyecanla beklediği ikramiye tarihi belli oldu. Emeklilerin bayram ikramiyelerini alacakları günler netleşmeye başladı. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ikramiye alan emekliler söz konusu tarihi merak ediyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı merakla beklenen bayram tarihlerini açıkladı.

Emeklilerin gözü kulağı yeni yılda bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarihte. 2023 yılı emekli ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği merakla beklenirken, ikramiyelerin yatacağı tarih netleşmeye başladı.

Yaklaşık 13 milyon emekliye verilen ikramiyeler her sene 2 kere olmak üzere yatırılıyor. Geçen yıl bayram ikramiyesi 1100 TL olarak ödendi. Bu yıl ise bayram ikramiyesinin ne kadar olacağına ilişkin bilgi henüz paylaşılmadı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN YATACAĞI TARİH NETLEŞİYOR!

Emekli ikramiyelerinin yılbaşında yatırılmasıyla ilgili bir düzenleme ne yazık ki yok. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin maaş hesaplarına yatırılacak.

emek.webp

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılı dini günler takviminde Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023, Kurban Bayramı da 28 Haziran 2023 tarihine denk geliyor.

Bu doğrultuda emeklilere özel bayram ikramiyeleri bayrama 4 gün kala hesaplara yatırılacak.