Edirneli yurttaş zamları böyle ti'ye aldı: Yok be ya!

Edirne’de kurulan semt pazarında bir vatandaş “Gezdim, gezdim. Bir şey alamadım. Pahalı hepsi çok. Çok yüksek” dedi. Bir başka vatandaş ise ezik domates aldığını söyledi ve “Yemeklere kullanıyoruz. Menemene kullanıyoruz. Diğeri daha pahalı. Alma gücü yok millette ne yapsın?” diye konuştu.

Edirne’de kurulan semt pazarında, vatandaşlar da esnaf da şikayetçi. Patlıcanın kilosu 25 lira, domatesin kilosu 20 lira, kabağın kilosu 15 lira, patatesin kilosu 10 liradan satılıyor. Marulun ise tanesi 15 lira. Bir esnaf, şunları söyledi:

“Bu şartlarda hep yukarı gider. Hale girmeye korkuyoruz. Sattığımızın yerine alamıyoruz. Çok zor, hepimiz için zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sebzesidir, meyvesidir. 250-300’den (250-300 lira) aşağı bir kişi çıkamaz”

Bir vatandaş ise “Gezdim, gezdim. Bir şey alamadım. Pahalı hepsi çok. Çok yüksek” dedi. Nurten Elma, ezik domates aldığını “Yemeklere kullanıyoruz. Menemene kullanıyoruz. Diğeri daha pahalı. Alma gücü yok millette ne yapsın?” sözleri ile anlattı.

Bir vatandaş ise ironi yaparak “Kim diyor pazarın cep yaktığını? Onu diyen gelsin buraya. Görsünler burasını. Bakın bakalım şu pazarda kaç kişi var? Buranın nüfusu kaç? Bu millete müstahak bu. Vallahi billahi 100 liradan aşağı yapmamaları lazım. Yemesin bu millet! Neden yemesin? Kan ağlıyor bu millet yine gidip oy veriyor" dedi.

Bir esnaf ise Bulgaristan’dan gelenler olmasa Edirne esnafının durumunun vahim olduğunu belirterek "Allah’tan onlar var" dedi.

Kaynak:ANKA