Dört Aydır İzi Bulunamayan Kayıp Ekonomistte Flaş Gelişme

Dört Aydır İzi Bulunamayan Kayıp Ekonomistte Flaş Gelişme
Son dakika: Türkiye'nin merak ve endişe ile izlediği kayıp ekonomist olayında bu akşam saatlerinde sürpriz bir sıcak gelişme yaşandı. Ailesi bile Gönen'den ayrılmışken kayıp ekonomistin kendisi ile birlikte kaybolan köpeği sağ olarak bulundu.

ABD’deki Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalışan ve emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada'ya yerleşen ekonomist Korhan Berzeg, bundan dört ay önce İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile birlikte yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Balıkesir Gönen'e gitti.

Gönen'de Armutlu Mahallesi'ndeki yazlığında kalan 83 yaşındaki Berzeg, 17 Haziran' günü sabah erken saatlerde telefonunu da evde bırakıp bırakıp Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile birlikte yürüyüşe çıktı. Ancak Korhan Berzeg o gün geri dönmedi. Bir dönem Mehmet Şimşek'in de hocalığını yapan Korhan Berzeg için arama ekipleri günlerce iz sürdü ancak hiçbir ipucu bulamadı. Eşi kocasının bulunması için 1 milyon lira ödül koydu ama bu da sonucu değiştirmedi. Kızları Kanada'ya eşi ise İstanbul Büyükada'ya geri döndü.

İşte bu akşam gelen haber herşeyi değiştirdi. 73 gündür aranan ekonomistten sonunda bir iz bulundu. Korhan Berzeg'in köpeği Tina'ya sağ olarak ulaşıldı. Bölgede uzman ekipler tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı.