Dikkat! Bu ilaçlar öldürüyor…

Dikkat! Bu ilaçlar öldürüyor…
Gürsel Tekin, son dönemde birçok kişinin ölümüne neden olan uyuşturucu yerine kullanılan ilaçları Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son dönemde birçok kişinin ölümüne neden olan uyuşturucu yerine kullanılan ilaçları Meclis gündemine taşıdı.

Tekin, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergede, “neredeyse milli güvenlik gibi büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu sorunu geleceğimiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Çünkü gençlerimizi zehirliyor. Bu anlamda uyuşturucu özelliği olan ilaçların kullanımına yönelik ciddi anlamda mücadele etmek gerekiyor.” dedi.

Tekin önergesinde şu konulara değindi, “Ülkemizde madde bağımlığı çığ gibi büyüyor. Son günlerde Türkiye’de bonzainin yerini çok daha tehlikeli ve ani ölümlere sebep olan uyuşturucu özelliği olan bazı ilaçlar yer almaya başladı. Zehir tacirleri, reçeteyle satılan ve pregabalin içeren bazı ilaçlarla gençleri uyuşturucuya alıştırdıklarını narkotik operasyonlarından da anlıyoruz. Zira uyuşturucu kullanımı ve buna bağlı yaşanan hadiselere ilişkin haberler gün aşırı basınımıza yansımaya devam etmekte, hemen her gün yaşanan yeni bir uyuşturucu koması ve ölüm vakası tolumu büyük bir endişeye sevk etmektedir. Neredeyse milli güvenlik gibi büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu sorunu geleceğimiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Çünkü gençlerimizi zehirliyor. Bu anlamda uyuşturucu özelliği olan ilaçların kullanımına yönelik ciddi anlamda mücadele etmek gerekiyor.” dedi.

BAKANA SORULAR

Gürsel Tekin’in, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle;

Uyuşturucu etkisi nedeniyle amacı dışında kullanıldığını tespit edilen ve bakanlığınız tarafından reçeteye bağlanan ilaç sayısı kaçtır? Bu ilaçlardan kullanım nedeniyle son 5 yılda kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?

Son 5 yılda, bağımlılık yapan ilaç kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Sağlık Bakanlığına başvuranların sayısı kaçtır? İllere göre dağılımı nedir?

Son 5 yılda, her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle intihar ve intihar teşebbüsü vaka sayısı kaçtır?

Mültecilerin yoğun yaşadığı illerde merdiven altı çalışan bazı Suriyeli doktorların bahse konu ilaçları reçete ederek, eczanelerden teminine yardımcı oldukları iddiaları doğru mudur?

Uyuşturucu yerine geçen ilaçlar ile etkin mücadele için dağınık olan yasal mevzuatın toparlanıp tek kanun çatısı altında birleştirilmesi için bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

Etiketler :