DHKP-C: Biz Yapmadık AKP Yaptı

DHKP-C: Biz Yapmadık AKP Yaptı
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP saldırısıyla ilgili konuşmasının ardından DHKP-C açıklama yaptı.HDP’nin Adana ve Mersin’deki il binalarına 18 Mayıs’ta yapılan bombalı saldırılarla ilgili olarak dün Sinop mitinginde...

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP saldırısıyla ilgili konuşmasının ardından DHKP-C açıklama yaptı.

HDP’nin Adana ve Mersin’deki il binalarına 18 Mayıs’ta yapılan bombalı saldırılarla ilgili olarak dün Sinop mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıları geçmişte DHKP-C davasından tutuklanan birisinin yaptığını söyledi. Davutoğlu’nun bu sözlerinin ardından DHKP-C açıklama yaparak Davutoğlu’nun iddialarını reddetti ve HDP saldırılarını kınadı.

“Örgütümüzün, HDP binalarına yönelik saldırılarla hiçbir ilgisi yoktur” denilen açıklama, “Şimdiye kadar ki HDP’ye yönelik 60 saldırıyı kim yapmışsa, bunları da o yapmıştır!” şeklinde devam etti.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“HDP İL BİNALARINA YAPILAN SALDIRI KONTRA SALDIRILARDIR, ÖRGÜTÜMÜZLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR!

ŞİMDİYE KADARKİ HDP’YE YÖNELİK 60 SALDIRIYI KİM YAPMIŞSA, BUNLARI DA O YAPMIŞTIR!

1- Örgütümüzün, HDP binalarına yönelik saldırılarla HİÇBİR ilgisi yoktur!

2- Örgütümüzün 45 yıllık tarihinde silahları halk güçleri içinde sol içinde gördüğümüz hiç bir grup kişiye karşı kulllanılmamıştır, her zaman emperyalizme ve onun uşağı işbirlikçi oligarşiye karşı kullanılmıştır.

3- Bu, siyasal ömrünü tüketen, yönetememe krizi hat safhaya çıkan AKP’nin, iktidarını ayakta tutabilmek için başvurduğu alçakça bir iftiradır.

4- Adana ve Mersin HDP il binalarına yapılan bombalı saldırılar, AKP tarafından örgütlenmiş kontra saldırılardır. AKP, Reyhanlı’da IŞİD’in 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısını iftirayla devrimcilerin üzerine yıkmaya çalıştığı gibi bu alçakça saldırıyı da devrimcilerin üzerine yıkmaya çalışmaktadır.

5- Bu iftiradan Türk, Kürt tüm halklarımız gerekli dersi çıkartmalıdır. AKP faşizminin, iktidarını ayakta tutabilmek için yapamayacağı katliamlar, saldırılar, iftiralar, komplolar yoktur…

6- Türkiye devrimci hareketi faşizmin kontra faaliyetlerini 65 yıldır çok iyi biliyor. AKP bu iftira ile kendi tabanını dahi kandıramaz… Çamur atıp üzerimizde iz bırakamayacaksınız. Yalancısınız, iftiracısınız.

Örgütümüz bugüne kadar ne söylemişse yapmıştır, ne yapmışsa savunmuştur. Savunamayacağı hiçbir eylemi yapmaz. DHKP-C’yi bu yanıyla sadece ülkemiz değil, tüm dünya halkları tanır…

7- HDP’ye yapılan saldırıları kınıyoruz.”