Devlet ve tarikatlar el ele okulda ilmihal yarışması düzenliyor

Devlet ve tarikatlar el ele okulda ilmihal yarışması düzenliyor
Nevşehir'de devlet ve belediye ile çoğunluğu tarikat ve cemaatlere bağlı vakıflardan oluşan 12 kuruluş dokuzuncu sınıflarda 'Genç Yürüyüş İlmihal Yarışması' adlı etkinlik düzenliyor.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 27 Ekim tarihli yazısına göre valilik, belediye, müftülük, il gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü ile 12 vakıf ve dernek arasında protokol imzalandı. Yazıda, yarışmanın dokuzuncu sınıf öğrencileri arasında yapılacağı belirtilerek, şöyle deniyor:

"Manevi bilgi, duygu ve düşüncelerin gelişimine katkıda bulunmak, ilmihal bilgisini kavratmak, kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak, dini duyarlılığı geliştirmek ve sınav tecrübesine katkıda bulunmak."

Protokol imzalanan 12 kuruluş şöyle:

Nevşehir'de bir ilahiyatçının kurduğu Enderun Eğitim Vakfı

Nakşibendiliğin Yahyalı koluna bağlı Safa Vakfı

Nakşibendiliğin Erenköy koluna bağlı Mahmut Sami Ramazanoğlu Vakfı

Nakşibendiliğin İskenderpaşa koluna bağlı Hasan Emmi ÇEKÜD Vakfı

Nakşibendiliğin Menzil koluna bağlı Semerkand Vakfı

İlim Yayma Cemiyeti

Nur Cemaati'nin Yazıcılar koluna bağlı Hayrat Vakfı

Alemdar İmam Hatipliler Derneği

Birlik Vakfı

İmam Hatip Ortaokulları Platformu

TÜGVA

Kervansaray Hayırlı Hizmetler Derneği

İlim Yayma'nın Marifet Okulu

Bu arada, İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesi'nce ortaokul öğrencilerinin kişilik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 'Marifet Okulu' adlı projenin sınıf ortamında tanıtımına izin verildi.

Eğitim İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, "Öğrencilere yönelik bu etkinliklerin diğer kuruluş ve bireylerce yürütülmesi, eğitim kurumlarının kanuni idare ilkesine aykırıdır. Okullar diğer kuruluş ve bireylerin faaliyet alanına dönüşecektir. Bu durum anayasaya ve milli eğitimin temel ilke ve kurallarına aykırıdır" dedi.

iii1.jpgiii2.jpg