Depremlerde enkazdan çıkarılan ve teslim alınmayan çelik kasalar açıldı

Depremlerde enkazdan çıkarılan ve teslim alınmayan çelik kasalar açıldı
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından enkaz altından çıkarılan ve şu ana kadar teslim alınmayan 197 çelik kasa açıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Valilik onayıyla oluşturulan komisyon tarafından çelik kasaların içeriğinin incelendiği ve sahiplerine veya varislerine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, muhafaza edilen 197 kasadan 119'unun boş olduğu, 57 kasada ise değersiz evrak ve eşyalar bulunduğu ifade edildi. Ancak, 21 çelik kasada önemli miktarda değerli eşya bulunduğu aktarıldı. Bu kasalardan çıkan eşyalar arasında 5 kilo 90 gram altın, 21 çeyrek altın, altın kolye ucu, 3 altın kaplama kol saati, 2 gümüş bileklik ve 4 çift gümüş küpe ile birlikte 458 bin 198 Türk Lirası, 58 bin 700 dolar ve 404 avro ile eski madeni paralar bulunuyordu.

Ayrıca, bazı kasalardan 3 tabanca ve bunlara ait 397 fişek ile 38 parça tarihi eser çıktığı belirtildi. Bu tarihi eserlerin 18 kasanın sahibine, diğer tüm eşyaların ise sahiplerine teslim edildiği, tarihi eserlerin ise Müze Müdürlüğü'ne verildiği açıklandı.