DEMİRTAŞ ORDUYU SUÇLADI

DEMİRTAŞ ORDUYU SUÇLADI
HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde PKK'nın askere ateş açmasıyla ilgili bir soruya ''Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçmeli'' yanıtını verdi.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş...

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde PKK'nın askere ateş açmasıyla ilgili bir soruya ''Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçmeli'' yanıtını verdi.

28754689

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'nde söyleşiye katıldı. Söyleşi öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması' şeklindeki açıklama için "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur" ifadelerini kullandı. Demirtaş, ayrıca Sırrı Süreyya Önder'in çözüm sürecine ilişkin kongrenin toplanması hakkındaki açıklamaları için "Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur" dedi.