Darüşşafaka Sınav Başvuruları Başladı! Sınav Ne Zaman? Başvuru Koşulları Nedir?

Darüşşafaka Sınav Başvuruları Başladı! Sınav Ne Zaman? Başvuru Koşulları Nedir?
Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, yetenekli öğrencileri tam burslu okutan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınav başvuruları 2 Ocak itibariyle başladı. 160 yıllık köklü kurumun başvuruları resmi internet sayfasından yapılabiliyor.

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılında kurulan ve maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere parasız ve yatılı eğitim fırsatı sunan bir vakıftır. Darüşşafaka'da eğitim gören öğrenciler, ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz, 8 yıl boyunca kolej eğitimi alırlar.

2024 Darüşşafaka Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Darüşşafaka 2024 bursluluk sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de Türkiye'nin 41 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçerek Darüşşafaka'da eğitim almaya hak kazanacaklar.

Darüşşafaka Eğitim Kurumu Başvuru Şartları

2024 Darüşşafaka bursluluk sınavına başvurmak için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması
  • Ailesinin maddi olanaklarının kolej düzeyinde eğitim alması için yeterli olmaması
  • 2013 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
  • 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4. Sınıf öğrencisi olmak

Depremden Etkilenen Öğrenciler İçin Ek Kontenjan

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremden etkilenen 11 il için ek kontenjan oluşturdu. Bu illerde ikamet eden ve eğitim-öğretim gören öğrenciler için Darüşşafaka Giriş Sınavı bir başarı sınavı değil, sıralama sınavıdır. Deprem olduğunda deprem bölgesinde eğitim alan öğrenciler, daha sonra başka illerde ikamet etmeye başlasalar bile sınav giriş şartlarında belirtilen belgeleri beyan ettikleri takdirde deprem bölgesi kontenjanına dahil edilecekler ve halen ikamet ettikleri illerde sınava girebileceklerdir.

Başvurular Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Darüşşafaka 2024 bursluluk sınavı başvuruları 2 Ocak - 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, Darüşşafaka'nın resmi internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (Vefat eden ebeveynin bilgileri de dahil olmak üzere hayattaki ebeveyne ait)
  • Öğrencinin okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve "ilkokul 4. Sınıf öğrencisi" olduğunu belirten belge
  • Öğrencinin dört (4) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı

Darüşşafaka'da Eğitim

Darüşşafaka'da eğitim, akademik başarının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişime de önem verilmektedir. Öğrenciler, Darüşşafaka'da aldıkları eğitimle, kendilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı bulurlar.

Darüşşafaka, Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biridir. Darüşşafaka'da eğitim gören öğrenciler, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerini kazanarak, başarılı birer birey olarak yetişirler.