Cumhuriyet'te barış sağlandı!

Cumhuriyet'te barış sağlandı!
Cumhuriyet Vakıfı ile Toplu İş Sözleşmesi konuda yaşadığı sıkıntılar yaşayarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa eden Aykut Küçükkaya, anlaşmazlığın çözüme kavuşturulduğunu ve görevine geri döndüğünü duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Vakfı ile gazetedeki sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda sıkıntı yaşayan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurmuştu. Küçükkaya istifa açıklamasında, 
"Cumhuriyet Vakfı Başkanı Sayın Alev Coşkun tarafından,  toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi 'ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın' noktasına gelen istekler sonucu, Cumhuriyet Gazetesi'nin savunduğu ilkelere yakışmayan, emek ve sendika karşıtı tavır nedeniyle tercihimi yazı işleri ekibimden, Cumhuriyet'e büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarımdan ve gazetem Cumhuriyet'le özdeşleşmiş sendikadan yana alıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Bugün ise Aykut Küçükkaya sendika konusunda vakıf yönetimi ile anlaştıklarını açıklayarak görevine geri döndüğünü duyurdu.Küçükkaya Twitterİ'dan yaptığı paylaşım'da şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin, Cumhuriyet emekçilerinin ve gazetemizin gerçek sahibi okurlarımızın daveti üzerine görevimin başındayım. Yarın “Cumhuriyet’ten Okurlara” başlıklı köşemde “Sen çok yaşa Cumhuriyet, TGS” diye sesleneceğim."

Konuyla ilgili detaylı açıklamayı yarın ki köşesinde yazacak olan Küçükkaya halktv.com.tr ile yazısının bir bölümünü paylaştı.
Aykut Küçükkaya yazısının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:
"... Cumhuriyet Vakfı Yönet
m Kurulu üyelerinin, tüm Cumhuriğyet çalışanlarının ve gazetenin gerçek sahibi Cumhuriyet okurlarının başına dönüyorum.... Hem Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını hem gazetemizin 100.yılını Cumhuriyet emekçileriyle ve Cumhuriyet okurlarıyla birlikte karşılayacağız... Asırlık çınarımız Cumhuriyet'in 7 Mayıs 2024'te yapılacak büyük  100. yıl kutlamasına bir yanımızda Türkiye Gazeteciler Sendikası  Başkanı, diğer yanımızda  sendikamızın bağlı olduğu Türk-İş Başkanı ile geleceğiz. Sözün özü... Sen çok yaşa Cumhuriyet!..."