Cumhurbaşkanlığından kabine toplantısı sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığından kabine toplantısı sonrası açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

- Özellikle güvenlik noktasında Türkiye 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele etmeye devam ediyor. DEAŞ, PKK ve onun uzantısı olan örgütler ve FETÖ'ye karşı mücadele devam ediyor.

- Milli Savunma Bakanlığı'nın dile getirdiği gibi PKK'ya karşı başarılı bir şekilde yürütülen Pençe 1, Pençe 2 yürütülmeye devam edecek.

- ABD ile güvenli bölge konusunda mutabakata varıldı. Ana çerçevede mutabık kaldık. İlgili birimlerimizin görüşmeleri devam ediyor. Münbiç yol haritasında yaşanan gecikmeleri kabul etmemiz mümkün değil.

-Suriyeli mültecilerin eve dönmesi, Suriye ile sınırdaki güvenliği sağlama konusunda oldukça önemli gelişmelerdir.

- İdlib konusunda değerlendirmeler oldu. 9. gözlem noktamıza yapılan saldırı, ve hayatını kaybedenler ve yaralananlar konusundaki düşüncemizi Rus tarafına ilettik. İdlib'de 12 gözlem noktamızın bulunduğu yerlerde güvenliğin tamamen sağlanması konusunda mutabık kalınmıştı, bunun devam etmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Putin'le görüşecek.

- İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem (kayyım) yok.

- Teröre yatakçılık yapan belediye başkanlarına kanunlar çerçevesinde adımlar atılacaktır. Keyfi olarak alınan kararlar değildir. Aynı partiden başka belediyeler de var. Seçimle gelmek kimseyi masum yapmaz.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :