Cumhurbaşkanına hakaret suçundan beraat etmişti: Akrabalarına açtığı davayı da kazandı

Rize'de geçen yıl haziran ayında bir sokak röportajında ekonominin kötü gidişinden, zamlardan, çifte maaş alan bürokratlardan dolayı AKP'yi eleştiren Güneysulu Mehmet Ali Sancaktutan, 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçundan yargılandığı davada ilk duruşmada beraat etmişti. Sancaktutan, akrabalarına açtığı hakaret davasını da kazandı.

Güneysululu Mehmet Ali Sancaktutan'a Haziran 2021'de sokak röportajı için mikrofon uzatıldı. YouTube'da yayınlanan röportajda, Sancaktutan ekonominin kötü gidişatından, zamlardan ve çifte maaş alan bürokratlardan dolayı AKP'yi eleştirdi.

Bu eleştirileri sonrası Sancaktutan, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alındı. Hakkında dava açıldı.

Sancaktutan davada, hemşerisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köylüsü olduğunu, kendisinin de AKP’li olduğunu ve yalnızca AKP hükümetinin ekonomik uygulamalarını eleştirdiğini ayrıca, Erdoğan’a hakaret etmediğini belirtti. Sancaktutan, ilk duruşmada beraat etti.

Sancaktutan beraat etmesine rağmen köyünde akrabaları tarafından hakaret ve iftiralara uğradı. Hakaretler, sosyal medyaya da taşındı.

Mehmet Ali Sancaktutan, kendisine hakarette bulunan akrabaları Mustafa Sancaktutan ve Rahmi Sancaktutan hakkında şikayetçi oldu. Açılan davada karar 31 Mart'ta verildi. Mehmet Ali Sancaktutan açtığı hakaret davasını kazandı. Sanıklaradan Mustafa Sancaktutan 1.120 TL, Rahmi Sancaktutan ise 1.500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mehmet Ali Sancaktutan karar sonrası şöyle konuştu:

"Ben sadece kendi duygularımı ve düşüncelerimi konuşmak istedim ve konuşmaya da devam edeceğim, bu benim anayasal hakkımdır. Komşularım tarafından bu suçlamaların bana atılmasının nedeni, toplumu benim üzerime salmaktır. Benim onurum ve şerefim şu anda ayaklar altına alınmaktadır. Çevremde şu anda bana 'hırsızlık' ve 'şerefsizlik' gözüyle bakılıyor. Eminim ki, Türk Milleti'nin adaletinin savcıları, hakimleri bu maddi ve manevi tazminat davalarında beni haklı bulup bunları en ağır şekilde cezalandıracak ve tazminatları da benim tarafıma talep edecektir. Türk adaletine güvenim sonsuzdur"