Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik: Rusya hava sahasını açmasaydı İHA bile kaldıramazdık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik: Rusya hava sahasını açmasaydı İHA bile kaldıramazdık
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarında Rusya'nın desteğinin önemli olduğunu belirterek, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi, insansız hava aracı bile...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarında Rusya'nın desteğinin önemli olduğunu belirterek, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi, insansız hava aracı bile kaldıramazdık" dedi.

Türkiye'nin son dönemde ABD ve Rusya ile ilişkilerini yorumlayan Başdanışman Çevik, Suriye'de El Bab ve Afrin'e yönelik Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekat'ını değerlendirdi.

"RUSYA CUMHURBAŞKANIMIZA KENDİNİ İSPATLIYOR"

CNN Türk'te  konuşan Çevik, Rusya ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma için yorumlarda bulunarak "Rusya son dönemde Cumhurbaşkanımıza kendini ispatlıyor. İyi bir performans da gösterdi. Benim kişisel notum 10 üzerinden 10 olur" dedi.

Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının Rusya'nın desteği sayesinde yapıldığını ifade eden Başdanışman Çevik, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi, insansız hava aracı bile kaldıramazdık" dedi.

Etiketler :