Cuma Namazını 50 Dakika Geç Okuttu!

Cuma Namazını 50 Dakika Geç Okuttu!
 Erdoğan açılış yapacak diye cuma namazı 50 dakika geç okundu.Sözcü'nün haberine göre;Erdoğan, Kırıkkale’de yaptırılan Nur Camisi ile 71 tesisin toplu açılışını yaptı. Erdoğan, açılış nedeniyle 50 dakika gecikmeli...

 Erdoğan açılış yapacak diye cuma namazı 50 dakika geç okundu.

Sözcü'nün haberine göre;

Erdoğan, Kırıkkale’de yaptırılan Nur Camisi ile 71 tesisin toplu açılışını yaptı. Erdoğan, açılış nedeniyle 50 dakika gecikmeli okunan ezanın ardından aynı camide cuma namazını kıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Selimiye Camii’nden esinlenilerek Kırıkkale’de yaptırılan Nur Camisi ile 71 tesisin toplu açılışını yaptı. “Bu eserlerden çok rahatsız olanların olduğunu biliyorum” diyen Erdoğan, açılış töreni nedeniyle 50 dakika gecikmeli okunan ezanın ardından aynı camide cuma namazını kıldı.

Beni susturamazsınız

Törene aralarında Suriyeli mültecilerin de olduğu bin kişi katıldı. Erdoğan kendisinin il il gezmesinden rahatsız olanların YSK’ye başvurduğunu belirterek, “Nereye giderseniz gidin beni meydanlardan alamasınız, beni susturamazsınız” dedi. Bu sırada bir kadın “Seni seviyoruz cumhurbaşkanım” diye bağırınca bir kadın polis tarafından ağzı kapatılarak gözaltına alındı.

Erdoğan’ın bu ilk bekletmesi değil

* 6 Şubat’ta Bursa Ulu Cami’de Erdoğan’ın geç gitmesi nedeniyle 12.25’te okunması gereken ezan 12.35’te okundu.

* Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 2007’de Denizli’de cuma namazı için Ağalar Cami’ne geç gittiği için ezan 15 dakika geç okundu.

* Erdoğan, 2002’de Başbakan değilken Ankara’nın Siteler semtindeki Keresteciler Camii’ne 7 dakika geçikmeyle gitti. Ezan Erdoğan’ın gelişiyle okundu.

* Ezanın geç okunması geleneği sadece Erdoğan için işlemedi. Sivas’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Şubat’ta cuma namazı için Ulu Cami’ye geç gittiği için cemaat 7 dakika beklemek zorunda kaldı.