Çukurova Belediyesi'nden Bir İlk Daha!

Çukurova Belediyesi'nden Bir İlk Daha!
ÇUKUROVA’DA KÖPEKLERE MİKROÇİPLE TAKİPSokak hayvanlarını mikroçip yardımıyla takip uygulaması başlatıldı. Adana’da Çukurova Belediyesi’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle köpeğin...

ÇUKUROVA’DA KÖPEKLERE MİKROÇİPLE TAKİP

Sokak hayvanlarını mikroçip yardımıyla takip uygulaması başlatıldı. Adana’da Çukurova Belediyesi’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle köpeğin vücuduna yerleştirilen bir mikroçip, başta sağlık olmak üzere sokak hayvanının sahipli olup-olmadığını kayıt altına alıyor. Başkan Soner Çetin, “Çukurova’da artık sahipsiz köpeklerin de bir kimliği ve sağlık karnesi olacak” dedi.

KÖPEKLER ARTIK MİKROÇİP İLE TANINACAK

Çukurova İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarını takip etmek amacıyla Türkiye’ye örnek olabilecek bir yöntem geliştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak başlatılan uygulama sayesinde artık Çukurova ilçesindeki sahipsiz ve güçten düşmüş köpeklerin tamamına mikroçip yerleştirilecek. Pirinç tanesi büyüklüğündeki mikroçip sayesinde o köpekle ilgili tüm sağlık bilgileri ve kime ait olduğu veya sahipsizlik durumu öğrenilecek.

KÖPEKLER İÇİN KAPSAMLI NÜFUS CÜZDANI

Bakanlık ve belediye yetkilileri ile bir grup hayvanseverin katıldığı mini törenle mikroçip uygulamasını başlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yöntemin son derece çağdaş ve bilimsel olduğunu belirterek “Sokaklardaki dilsiz dostlarımızın ne durumda olduğunu bu mikroçipler sayesinde öğrenmiş olacağız. Aşısı var mı, yok mu, hastalık geçirmiş mi, ameliyat olmuş mu, yaşı kaç, cinsi ne, sahibi kim, hepsini öğrenebileceğiz. Bu mikroçiplere köpekler için kapsamlı birer nüfus cüzdanı diyebiliriz” dedi.

“ÇİPSİZ TEK BİR KÖPEK BİLE KALMAYACAK”

İlk aşamada 400 sokak köpeğine mikroçip yerleştireceklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İhtiyaç halinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla işbirliği yaparak daha fazla mikroçip temin edip tüm sokak hayvanlarını mikroçiplendireceğiz” dedi. Köpeğin yaşı, cinsi dahil tüm kimlik bilgileriyle sağlık ve sahipsizlik durumunu ortaya koyan mikroçip uygulaması köpeğin sol arka omzuna 3-4 saniye kadar süren bir enjeksiyon yapılarak gerçekleştiriliyor. Köpekle ilgili bilgeler mikroçip sayesinde belediye, bakanlık ve bölge müdürlüğü tarafından bilgisayar ortamında izlenebilecek.  11124191_10204442975615831_1547805239_n 11541286_10204442975015816_1372625506_n