Coronavirüs yüzeylerde 17 gün kalabiliyor

Coronavirüs yüzeylerde 17 gün kalabiliyor
ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Covid-19 virüsünün genetik materyalinin yüzeylerde 17 gün kalabildiğini açıkladı. Daha önce, yüzeyde en fazla 3 gün kalabildiği tahmin ediliyordu.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip coronavirüsün yüzeylerde daha önce açıklanandan çok daha uzun süre kalabildiğini açıkladı.

soL'un aktardığı habere göre; CDC'nin yeni raporunda Japonya'daki Diamond Princess ve Kaliforniya'daki Grand Princess yolcu gemilerinde tahliyeden 17 gün sonra bile, henüz dezenfekte edilmemiş kamaralarda virüse rastlandığı bildirildi.

Raporda gemilerdeki virüsü kapan ve hastalık belirtisi gösteren ve göstermeyen yolcuların kamaralarında bu izlere rastlanıldığı kaydedildi.

Daha önceki araştırmalara göre virüsün yüzeylerde 3 gün kaldığı tahmin ediliyordu.

Yapılan açıklamada yolcu gemilerinin yüzeyinde yolcular tahliye edildikten 17 gün sonra bulunan virüsün, herhangi bir enfeksiyona sebep olmayacağının (bulaşıcılığı olup olmayacağının) belirlenemediği ifade edildi. Öte yandan, temizlenen ve temizlenmeyen odalarda yapılan gözlemler sonucunda; temizliğin virüsü öldürmede hayli etkili olduğu da saptandı.

Etiketler :