CHP'lilere yönelik 'mermili' tehditte bulunan Mehmet Emin Göç için istenen ceza belli oldu

CHP'lilere yönelik 'mermili' tehditte bulunan Mehmet Emin Göç için istenen ceza belli oldu
Bir kavanoz dolusu mermi fotoğrafı paylaşarak, Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu'nu tehdit eden AKP Kadıköy Gençlik Kolları üyesi Mehmet Emin Göç hakkında düzenlenen iddianame tamamlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Mehmet Emin G'nin sosyal medya hesabı üzerinden 3 Mayıs 2020 tarihinde içi mermi dolu bir kavanoz resmi üzerine yazı yazarak CHP ve HDP resmi sosyal medya hesaplarıyla, Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Özgür Özel’i etiketlediği anlatıldı. İddianamede “Söz konusu eylemin bu kişilere yönelik silahlı tehdit olarak değerlendirilebileceği düşünülse de genel merkez hesaplarını etiketleyerek CHP ve HDP genel merkezlerini ve tüzel kişiliğini hedef almaktadır" ifadesi kullanıldı.

Söz konusu paylaşımın asit bir tehdidi aştığı ifade edilen iddianamede hedef alınan kişilerin CHP Tüzel Kişiliği ve onun seçmenleri olduğu belirtildi.

6 yıla kadar hapis

İddianamede ev hapsindeki sanık Mehmet Emin Göç hakkında “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehditö suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Söz konusu paylaşım şu şekildeydi:

mehmet.jpg
 

Etiketler :