CHP'li Vekillerden Koalisyon Yorumları

CHP'li Vekillerden Koalisyon Yorumları
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Erken seçim şu anda düşünülmemesi gereken bir seçenektir" dedi.CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Erken seçim şu anda düşünülmemesi gereken bir seçenektir. Mevcut partilerin koalisyon...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Erken seçim şu anda düşünülmemesi gereken bir seçenektir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Erken seçim şu anda düşünülmemesi gereken bir seçenektir. Mevcut partilerin koalisyon kurma durumu söz konusudur. Öncelikle bu modeller denenecektir” dedi.

TBMM'de 25. dönem milletvekillerinin kayıt yaptırma işlemleri sürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara 1. Bölge milletvekilleri Tekin Bingöl, Aylin Nazlıaka, Gülsün Bilgehan, Bülent Kuşoğlu ve Necati Yılmaz ile birlikte kayıt yaptırdı.

Gök’ün rozetini kızları Irmak ve Nehir taktı.

Aylin Nazlıaka da kayıt yaptırmaya eşi İzzet Nazlıaka ve oğlu Demir ile birlikte geldi.

Basın mensuplarının koalisyon konusundaki sorularını yanıtlayan Gök, CHP’nin toplumun huzura ve refaha kavuşması açısından elinden gelinden her türlü katkıyı yapacağını belirterek şöyle dedi:

“Kendi belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde halka verdiğimiz taahhütler çerçevesinde en uygun koalisyon seçeneklerini ortaya çıkartmak açısından yoğun bir çalışma dönemini hep birlikte götüreceğiz. Halka ne vaat ettiysek ve neleri ifade ettiysek ve nelerle de mücadele ettiysek o tarz bir koalisyon seçeneği çıkartmak açısından CHP son derece yapıcı bir görevini yerine getirecektir. Umuyorum ve diliyorum ki muhalefette olan diğer partiler de aynı sorumlulukla davranacaktır ve hükümetsiz kalmadan bir erken seçim seçeneği ortada olmadan hep beraber davranacak bir tavırla birlikte ülkeyi bir koalisyon hükümetiyle muhalefet partilerin oluşturacağı bir koalisyon hükümetiyle biz yönetmek arzusundayız.

-CHP’DE KOALİSYON TOPLANTILARI-

Pazartesi Parti Meclisini toplayacağız ondan sonra il başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizin de görüşlerini alacağız. Bir ortak akılla hareket edeceğiz.”

-“ERKEN SEÇİM ŞU ANDA DÜŞÜNÜLMEMESİ GEREKEN BİR SEÇENEKTİR”-

“Cumhurbaşkanının erken seçim istediği iddia ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, “Genel Başkanımız da ifade etti, erken seçim şu anda düşünülmemesi gereken bir seçenektir. Mevcut partilerin koalisyon kurma durumu söz konusudur. Öncelikle bu modeller denenecektir” dedi.

-NAZLIAKA: SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINMIYORUZ-

Aylin Nazlıaka da, “CHP’nin değerlerinden, ilkelerinden asla ve asla ödün vermeksizin ama aynı zamanda elimizi taşın altına sokmaktan çekinmeksizin siyasetin şekillenmesinde katkı oluşturmaya hazırız. Bizler bu süreçte sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz” dedi.

ANKA