CHP'li Türkmen: Hak Gaspı Giderilmeli

CHP'li Türkmen: Hak Gaspı Giderilmeli
Vatani görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybeden askerlerin de vazife malulü sayılmasını öngören bir kanun teklifi verdi.CHP’li Türkmen, vatani görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybeden askerlerin de vazife malulü...

Vatani görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybeden askerlerin de vazife malulü sayılmasını öngören bir kanun teklifi verdi.

CHP’li Türkmen, vatani görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybeden askerlerin de vazife malulü sayılması için kanun teklifi verdi. Türkmen'in kanun teklifi yasallaşması durumunda hastalık nedeniyle hayatını kaybeden askerler de vazife malulü sayılacak ve yakınları maddi manevi haklardan yararlanabilecek.

TBMM Katip Üye ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen 5510 sayılı Sosyal sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin asker ve yakınları için bir hak gaspını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Vatani görevini tamamlamak için yurdun dört bir köşesinde vatani görevlerini ifa eden her bir vatandaşımızın askerlik görevini ifa ederlerken devletin güvencesi altındadırlar” diyen Türkmen askerlerin görev sırasında hastalanması ve hayatını kaybetmesinden veya buna benzer oluşan her türlü olumsuzluklardan devlet sorumlu olmak ve gereğini yapmak durumundadır” diyerek şunları söyledi:

“Mevcut yasada askerlik görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybedenlerin vazife malulü sayılmaması nedeniyle de yakınları; mevzuattaki diğer vazife malullüğü ile ilgili maaş bağlanması ve şehit yakınlarına tanınan istihdam haklarından yararlanamamaları toplum vicdanını rahatsız etmekte, hak arama mücadelesine giren aileler konuyu sıklıkla mahkemelere taşınmaktadır.

Ülke ve milletin menfaati için gözünü kırpmadan canını seve seve feda etmeye yemin ederek silahaltına alınmış ve bir şekilde hastalanarak hayatını kaybetmiş kişilerin vazife malulü sayılmaması nedeniyle yakınlarının maddi ve manevi haklardan yararlanamamaları bununla ilgili mahkemelerde hak arama çabası içine girmeleri, bu insanlarımızı ayrıca rencide etmekte ve yaralamaktadır. Kanun teklifi ile mevzuatımızdaki eksiklik giderilerek, bir hak gaspının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır”