CHP'li Özkoç: Pekcan görevi kötüye kullandı, bu düpedüz yolsuzluk

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ruhsar Pekcan'ın kendi bakanlığına dezenfektan satışıyla ilgili verilen önergenin reddiyle ilgili, "Pekcan görevi kötüye kullandı, bu düpedüz yolsuzluk" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, CHP'li üç milletvekilinin Ruhsar Pekcan'ın kendi bakanlığına dezenfektan satması ile ilgili araştırma önergesinin reddine değindi. Özkoç, "Pekcan görevi kötüye kullandı, bu düpedüz yolsuzluk, Pekcan'ın önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. AKP'liler Genel Kurulda bu konuyu değil İsrail Filistin konusunu konuşuyor" dedi. Özkoç, sözlerine şöyle devam etti,

"CHP üç Grup Başkanvekili dün TBMM'de bir araştırma önergesi verdik, önergenin konusu önceki Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgiliydi. Her zaman olduğu gibi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Peki kim bu Ruhsar Pekcan? ve CHP'nin ü. Grup Başkanvekili neden böyle bir şeye gerek duydu. Yıl 2016, Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Büro'dan Gümrük Müdürlüklerine bir uyarı yazısı gönderiliyor. Yazıda kendini emine Erdoğan'ın yakını olarak tanıtan ve sıfır vergiyle gümrükten mal kaçırmaya çalışan Ruhsar Pekcan adlı kişiye dikkat edin böyle bir şey yapabilir diyor. Yani bu kadınla ilgili üç kağıtçılık haberleri alıyoruz dikkat edin diyor. Ayrıca bu kişi hatırı sayılır isimlerini kullanarak kendisine haksız menfaat de elde edebilir diyorlar"

'Düzgün bir iktidar olsa soruşturma açmaz mıydı'

"Sizce bu ülkede düzgün bir iktidar olsa ve yönetimindeki kişi böyle konulara dikkat eden biri olsa ne yapar bir soruşturma başlatır, bu gerçek midir değil midir, böyle bir şey olmuş mudur olamamış mıdır olmuşsa hakkında derhal soruşturma başlatılsın der. Peki AKP iktidarı ve genel başkanı Erdoğan, böyle bir şey yapmış mıdır hayır ne yapmıştır o bahsi geçen kişiyi Ruhsar Pekcan'ı o bakanlığa bakan olarak atamıştır. Peki bakan olduktan sonra Ruhsar Pekcan ilk ne yapmıştır. Kendisiyle ilgili her şeyi bilen, her hangi bir menfaat sağladığı zaman ortaya çıkartacak olan bakanlıktaki bütün yetkilileri görevden almıştır yani etrafını temizlemiştir. Niye böyle bir şey yaptı diye soran oldu mu? hayır"

'Kocasının şirketine mal satması düpedüz yolsuzluktur'

"Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı olarak etrafını boşalttıktan sonra, kocasıyla ilgili salgın başladıktan sonra bir şirket kuruyor. Kurduğu şirket salgında vurgun vurma ihtimali yüksek olan bir şirket. Ne satıyor? dezenfektan satıyor. Peki bu şirketin kendi bakanlığında kocasına ait bir şirkete bakanlığa mal satması ihale yasasınca mümkün müdür? hayır değildir, etik midir? değildir, peki bu yolsuzluk mudur? düpe düz yolsuzluktur. Peki, Ruhsar Pekcan kendi şirketine fahiş fiyatla dezenfektan satıyor mu satıyor. Yani bu suçları işliyor. Peki bu süreçte ne olmuştu?

1. Görevi kötüye kullanmıştır

2. Yasa çiğnenmiş, ihaleye fesat karıştırmıştır

3. Haksız kazanç elde edilmiştir.

4. Nüfus kullanılarak rekabet engellenmiştir

5.Devlet zarara uğratılmıştır.

Kimin umurunda? Erdoğan'ın umurunda mı hayır biliyor mu biliyor, iktidarın umurunda mı değil, yandaş basının umurunda mı tek bir şey yazıyorlar mı? hayır"

'AKP ve MHP Genel Kurul'da konuşmadı'

"Peki Ruhsar Pekcan denilen daha önceden uyarılan bakanlığa geldikten sonra yolsuzluk ve suç işleyen bu kişiyle ilgili AKP ve MHP dün Genel Kurulda ne yapmıştır? MHP hiç çıkıp konuşmamıştır. AKP Milletvekilleri Filistin ve İsrail arasında yaşananları anlatmıştır"

 

Etiketler :