CHP'li Özel'den AKP'li Turan'a: Hodri meydan

CHP'li Özel'den AKP'li Turan'a: Hodri meydan
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 'erken seçim' açıklamasına yanıt veren Özel, "Biz yapılacak seçime dünden razı, bugünden hazırız. Alırsınız kararı, görürsünüz Millet İttifakı'nın adayı, adayları kim olacak, bu seçim nasıl kazanılacak" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü, "Asgari ücret 16 katına çıktı, öyle emekli maaşları var ki 27 kat arttı" ifadesine ilişkin, "Bir cumhurbaşkanının yönettiği ülkenin vatandaşlarına ve onun sorunlarına bu kadar yabancılaştığı bir başka örnek yoktur" dedi.

Özel'in satırbaşları şöyle:

Resmi rakamlara bakacaksak, Erdoğan'a kendi atadığı Çalışma Bakanlığı'nın verilerini paylaşmak isterim. 2018 yılında emeklilerin yüzde 11.96'sı asgari ücretin altında maaş alıyordu. Bugün emeklilerin yüzde 49.31'i asgari ücretin altında maaş alıyor.

Memur maaşlarında üç yıl sonra alınacak, verecek zammı da ortaya koyup yüksek zam verdik diye algı operasyonu yapıyorlar. Üç yıl sonraki zammı da koymuş 'toplam şu kadar iyileştirme' diyor. Üç yıl sonraki zamdan sana ne, o zammı biz yapacağız.

Eğer emeklinin yüzünü güldüreceksen, biz gelince ne yapacağımızı şimdiden sana söyleyeyim. CHP, iktidara geldiği dönemde ilk iş gerçek ve adil bir intibak yasası çıkartacak. Gelin kat sayı ve gösterge sistemini düzeltelim.

Tayyip Erdoğan'ı ilk kendi bakanlığının rakamları yalanladı. Yüzde 12'den yüzde 50'ye çıkmış asgari ücretin altında maaş alan emekli. Artan maliyetlerle asgari ücret eridi.

Verilen zammı, maaşın neye yetip, neye yetmediğini, borçların nasıl o karttan bu karta döndürülmeye çalışıldığını her geçen gün nasıl emeklinin ve emekçinin yoksullaştığını en iyi kendileri biliyor. Eğer Tayyip Erdoğan'ın dediği gibiyse Erdoğan tekrar seçilsin ama eğer bizim dediğimiz gibiyse artık bunun AK Partisi MHP'si kalmadı. Bu kötü gidişe bir dur demek lazım. Koca koca inşaat şirketlerine, beşli çeteye, yandaş müteahhitlere paraları buluyorlar emekliye geldi mi para bulamıyorlar.

Bülent Turan'a yanıt

Bülent Turan dün bir açıklama yapıyor. 'Muhalefetin erken seçim talebi var. Biz bugün erken seçim yapalım desek kendileri dağılacak, adayları belli değil' demiş. Sayın Bülent Turan, hodri meydan. O zaman dağıtın bizi. Seçim kararını alın biz de dağılalım. Neyden korkuyorsun daha güçlü gelmekten mi korkuyorsun?

Biz yapılacak seçime dünden razı, bugünden hazırız. Alırsınız kararı, görürsünüz Millet İttifakı'nın adayı, adayları kim olacak, bu seçim nasıl kazanılacak.

'Oy kabinin perdesinden bütün sis perdeleri aralanacak'

Ülkenin İçişleri Bakanı olmuş Suçişleri Bakanı, her suçlunun kendisiyle fotoğrafı var. Her vurguncuyla bir temas kurmuş. Kimini önceden çağırmış 'kaç oğlum' demiş. Kiminin rüşvet aldığını bilmiş şantaj yapmış. Bunlardan bir hesap soracak yok. Belediye başkanları istifa ettirildi. Bir tane savcı harekete geçti mi? Bunlar FETÖ'cü mü ya da yolsuzluk mu yapmış diye. Bir dönemin üstünü kapatıp geçtiler. Bunların hepsinin hesabı sorulacak. Oy kabinin perdesinden bütün sis perdeleri aralanacak.

TCDD değişen genel müdür

Murat Atik atanabiliyorsa, Adnan Oktar neden içeride? Adnan Oktar bu kadar yıl içeride tutuluyorsa, Murat Atik nasıl atanıyor, nasıl dolaşıyor? Nerede güvenlik soruşturması? Çaycı alırken yedi sülalesini araştırıyorsunuz.

Devlet Denetleme Kurulu Raporu

Devlet Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanı'nın emrinde. Cumhurbaşkanları çeşitli konularda DDK'ya görev verirlerdi, çıkan raporu da internet sitesine koyarlardı. Ahmet Necdet Sezer istisnasız yaptı bunu. Abdullah Gül'ün madenler ile ilgili yaptığı raporu hep okuduk. Bu dönemde konulmuyor. Devlet Denetleme Kurulu aklınızı başınıza toplayın. Siz devletin denetleme kurulusunuz, bir partinin değil.

Bir partinin ajansı haline dönüştürülen Anadolu Ajansı'na Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunu sızdırılmışlar bir kısmı orada var. Kayyum atayacaklar ya ona ortam hazırlamak için THK'nın denetleme raporunun bazı kısımlarını sızdırmışlar. Biz oradan bir şey yakaladık. DDK diyor ki, 2 uçağın toplam 2 milyon 194 bin dolar değerinde malzeme bekler durumda olduğu, bir uçağın da bakım uygulamasının bulunduğu bu üç uçağın dış yüzeylerinin korozyona karşı AD uygulaması yapılması uygun görülmüştür. Ne diyordu Tarım Bakanı? Bir tanesine 27 ile 34 milyon dolar arası harcanırsa uçar diyordu.

'Şu andaki net rezervimiz -51 milyar dolar'

128 milyar doları çar çur ettiler. Kendi balkonumuza astık, itfaiyeler ile gelip söktüler. 128 milyar dolar uçtu, illüzyonla, yalanla, algı operasyonuyla sanki geri getiriyormuş gibi yapıyorlar. 128 dolarımız satıldı gitti, bunu bütün dünya, Türkiye biliyor. Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini şu an 118 milyar TL'ye çıktığını söyleyerek vatandaşı kandırmaya çalışan bir dil var. Bu brüt rezervdir. Şu andaki net rezervimiz -51 milyar dolar. -51 milyar dolardayız, battığımızı saklamaya çalışıyorlar. 128 milyar doları Erdoğan'ın talimatı ile Berat Albayrak çar çur etmiştir. Aksini iddia edenin alnını karışlarız.

Ekonomiyi iyi yönetsen, güven versen döviz mevduatı kendi kendiliğinden azalır.

Bahçeli'nin laiklik açıklaması

Dün sayın Devlet Bahçeli çıktı laiklik konusunda bir şey söyledi. Baktı ki Cumhur İttifakı, laiklik tartışmaları ile ilgili bizim sorunumuz yok dedi. Devlet beyde rahatlayıp konuştu. Söylediği laflar doğru da fesli Deli Kadir var. Öldü cenazesine beş bakan katıldı. Deli Kadir, "Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin" dedi. Ölüsüne beş bakan yolladı Erdoğan, dirisine Ali Erbaş'ı yolladı.

Bu deli kadir, 'Laiklik dinen küfürdür' diyor. Bahçeli de sen aynı açıklama ile Erbaş'a sahip çıkıyorsun. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Kimler kimlerle beraber Devlet bey.

Milletimize şikayet ediyoruz. Bunların hakkında siz gelirsiniz sandıkta. Yoksa milletin yüzde 95'i 99'u Atatürk'e hürmet duyar, Atatürk'e nefret duyanların sempatizanları iktidarda. Atatürk'e diyemiyor, CHP'ye söylüyor. Atatürk'e laf edemiyor dönüyor İnönü'ye laf ediyor.

Fesli Deli Kadir, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu. Buna hürmet duyan birisine arka çıkıyorsun aynı açıklamada laikliğe arka çıkıyorsun. Böyle olmaz.