CHP’li Kadınlara Saldırı!

CHP’li Kadınlara Saldırı!
Antalya'da seçim çalışması yürüten CHP Muratpaşa Kadın Kolları üyeleri ve parti aracının sürücüsü bir kişi tarafından darbedildi.CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yenigün Mahallesi pazar girişinde...

Antalya'da seçim çalışması yürüten CHP Muratpaşa Kadın Kolları üyeleri ve parti aracının sürücüsü bir kişi tarafından darbedildi.

CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yenigün Mahallesi pazar girişinde seçim çalışması için stant açan CHP Muratpaşa Kadın Kolları üyelerinin 35 yaşlarındaki bir kişinin saldırısına uğradığı bildirildi. Açıklamada, seçim aracının şoförünün boğazını sıktığı öne sürülen kişinin partili kadınları da darbettiği, şikayet üzerine bu kişinin polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Dilek Bulut da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıya neden olabilecek herhangi bir tahrik unsuru hareketlerinin bulunmadığını belirtti.

Saldırıyı yapan kişinin, seçim aracından çalınan müziğin sesinden şikayetçi olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız stant açıp broşür dağıtıyorlardı. Kadınlarımızın üzerinde CHP tişörtü olduğu için saldırıya uğradılar. Saldırgan ağza alınmayacak hakaretler ve küfürlerle arkadaşlarımızı sindirmek istedi. Hırsını alamayan saldırgan, seçim aracının şoförüne saldırarak boğazını sıkıp darbetti. Ardından kadın arkadaşlarımızı yumruklamaya başladı. Bir arkadaşımızın gözlüğü kırılırken, birinin de küpesi düştü. Arkadaşlarımız olay yatışsın diye seçim aracını oradan uzaklaştırmaya çalışmalarına rağmen, bu şahıs arabasından aldığı levye ile tekrar saldırdı. Seçim aracımızı tekmeleyip ses sistemlerini kırmaya çalıştı. Şahsın karısı ve annesi yatıştırmak yerine saldırgana destek çıkıp, olayın daha da büyümesine neden oldu.”

Söz konusu kişi hakkında şikayette bulunduklarını bildiren Bulut, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

“Kaos ve ayrışmanın ürünü”

CHP İl Başkanı Semih Esen de yazılı açıklamasında, siyasetçilerin açıklamaları nedeniyle ayrışma yaşandığını, sokaklarda şiddet olaylarının arttığını ileri sürdü.

Partiye yönelik daha önce de saldırılar olduğunu belirten Esen, “Bunlar kişisel saldırılar değil, bir zihniyetin toplumumuzda oluşturduğu, oluşturmaya çalıştığı kaosun ve ayrışmanın ürünüdür. Kadınlarımıza ve partimize yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadesini kullandı.